Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Rosaasezels

Mijn drijfveer:

De onderneming RosaasEzels is geboren vanuit een verlangen om op EigenWijze bij te dragen aan Levenslust. In 2012 kwam ik tot de volgende conclusie: 
Start een eigen onderneming!
In verbinding met de natuur!
Ga kinderen begeleiden in het beleven van Wezenlijk contact!  

In mijn werk in de hulpverlening en in mijn eigen proces naar heelwording, heb ik veelvuldig ervaren dat een gesprek zinnig kan zijn maar vaak slechts het denkende deel van ons aanspreekt. Zeker kunnen hiermee nuttige inzichten verworven worden, echter mijn ervaring is dat wérkelijke verandering pas komt als er contact is met álle delen, dus ook met het emotionele, fysieke en spirituele deel in ons.

In de huidige maatschappij ervaar ik een enorme overwaardering van mentale vermogens als `denken, vinden en weten` en een onderwaardering van het zelfgenezende vermogen van Zijn: het kinderlijk & oordeelsvrij Spelen, lanterfanten, dromen, creëren.
 Ik heb de diepe wens dat kinderen & jongeren in moeilijke fasen in hun leven terecht kunnen op een plek waar ze gehoord en ontvangen worden in hun eigenheid, waar ze niet gemodelleerd worden naar een theoretisch concept, waar ze mogen Zijn.

Mijn overtuiging is dat wanneer mensen voelen dat zij zichzelf mogen zijn, er steeds meer beperkend gedrag wegvalt. Dit kan ervoor zorgen dat er (weer) momenten in iemands leven komen die hij/zij als moeiteloos beleeft, de interne stroom is dan op gang gekomen en iemand kan nieuwe keuzes maken.
 

Werken vanuit dit gedachtengoed vraagt om denken buiten de kaders van de gevestigde orde; niet denken in DSM classificaties (handboek dat in de psychiatrie gebruikt wordt om ziektebeelden te definiëren), DBC`s (diagnose behandel combinaties/ zorgzwaartepakketten), en rapportagesystemen. Het vraagt om begeleiding door iemand die contact heeft met zichzelf, die het lef heeft Eigen Wijsheid te volgen en in staat is om vanuit kwetsbaarheid en `niet-weten` verbinding met een ander mens te maken. Dat andere mens, jong of oud, heeft namelijk ergens in zijn binnenste zijn eigen antwoorden en door het creëren van een veilige omgeving kan ontkramping plaatsvinden en zal hij/zij zich deze antwoorden herinneren. 

Mijn visie:
- iedereen heeft een eigen ritme; trouw zijn aan een passend tempo, innerlijke beweging en behoeften geeft basis
- ieder mens heeft zijn eigen kleur; `hulpverlenen` betekent iemand helpen zijn eigen kleur te ontdekken 
- ieder mens heeft een unieke bijdrage op Aarde; verbinding voelen met eigen talenten geeft Levenslust. De natuur helpt bij het ontwikkelen van Basis, Kleur & Talent door onbaatzuchtig te zijn: in kalmte, trouw aan zichzelf, vol van acceptatie.  

Mijn talenten:
- Authenticiteit

-Transparantie
-
Heldere communicatie
-
EigenWijsheid 

Gedurende 20 jaar heb ik ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen in de (kinder- en jeugd)psychiatrie en de (L)VG-zorg.  

Mocht u voor uw kind professionele ondersteuning of gewoon een fijne speelplaats zoeken, vragen hebben of wat meer informatie willen, dan nodig ik u van harte uit om contact op te nemen.  

Welkom! Rose-marie Smolders

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


RosaasEzels

Wassenaarseweg 71
2223 LA  Katwijk Aan Den Rijn
0618191858
www.rosaasezels.nl
rosaasezels@hotmail.com

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support