Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Inloophuis Psychiatrie (Lumen)

Stichting Lumen Holland Rijnland is sinds 1 januari 2018 een fusie van het GGz Informatiepunt met Stichting ZON en Inloophuis Psychiatrie Leiden.

Wie zijn wij? Het Inloophuis is een huiskamer. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plek om vrienden te maken of gewoon stil te zijn. Los van de GGZ biedt het Inloophuis een onafhankelijke, gezellige ontmoetingsplek voor mensen die met de psychiatrie in aanraking zijn geweest. Je bent er van harte welkom!

Voor wie? Het Inloophuis is bedoeld voor cliënten en ex-cliënten van de GGZ. Veel van onze gasten hebben een moeilijke tijd achter de rug of zijn voor korte of langere tijd opgenomen geweest. Het is vaak moeilijk om de draad dan weer op te pakken. In het Inloophuis vind je een praatje, een luisterend oor, een lekker kopje koffie. Het is een vertrouwde, veilige plek die een steuntje in de rug kan geven.

Wat bieden wij? Koffie en een praatje. Thee en een spelletje. Fris en voetbal kijken. Je kunt in het Inloophuis terecht voor gezelligheid op je eigen manier. Sommige mensen spelen mens-erger-je-niet, anderen zitten aan de bar te praten, weer anderen zijn met hun eigen gedachten bezig. Vrijwilligers zorgen voor de koffie en zijn altijd bereid naar je te luisteren. De vrijwilligers zijn geen behandelaars, maar gewoon mensen die zich op de één of andere manier betrokken voelen bij de psychiatrie.
Naast de gewone avonden zijn er ook activiteiten. Die zijn soms voor de gezelligheid en ontspanning, maar soms wat serieuzer. Af en toe wordt er een thema-avond georganiseerd over een onderwerp uit de psychiatrie (bijvoorbeeld over angsten) of juist niet (bijvoorbeeld over de euro). Eén keer in het jaar is er een strandwandeling. Enkele gasten koken eens per jaar een Indische maaltijd. En ga zo maar door. Niet alleen de vrijwilligers en coördinator verzorgen speciale activiteiten. Inbreng van de gasten wordt zeer gewaardeerd.

Terug naar overzicht

U vindt ons op:


Inloophuis Psychiatrie

Hooigracht 12-14
2312 KS  Leiden
071-5141808
www.inloophuis-psychiatrie.nl
a.bergman@rivierduinen.nl

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support