De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

18 november 2019

Interview : vrijwilliger op De Dierenhoeve

De Dierenhoeve is een zorg- en kinderboerderij waar mensen begeleid worden bij dagbesteding en/of re-integratie. Maar ook kun je vrijwilligerswerk doen op de Dierenhoeve of gewoon een kop koffie komen drinken in het koffiehuis. De redactie van Jekuntmeer.nl interviewde Erwin de Rouwe, vrijwilliger op de Dierenhoeve.

Lees verder

15 november 2019

Platform MBO71 gestart

Wethouder Marleen Damen lanceerde deze maand het platform MBO71. Dit platform is een ontmoetingsplek waar maatschappelijk betrokken ondernemers en organisaties elkaar inspireren, ontdekken, ondersteunen en de krachten bundelen.

Lees verder

11 november 2019

Meet&Greet Den Haag

Elke week organiseert Onbeperkt aan de Slag meerdere Meet&Greets door het hele land. Op een Meet&Greet ontmoet je verschillende werkgevers en ga je met ze in gesprek. Op dinsdag 3 december organiseert is er een Meet&Greet in Den Haag van 14.30 tot 17.00 uur.

Lees verder

30 oktober 2019

Walk&Talk voor werkzoekenden

Ben je werkzoekende in de regio? Maak dan kennis met Walk&Talk. Hiermee geeft de Bibliotheek Rijn en Venen werkzoekenden een kans om op een  laagdrempelige manier elkaar te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Deelname is gratis, net zoals koffie en thee. Op 6 november 2019 is het thema: Hoe kijkt een werkgever naar een sollicitant?

Lees verder

28 oktober 2019

Bijeenkomst over psychiatrie, kunst en ondernemerschap

Op woensdagavond 6 november om 20.20 uur wordt de vierde PechaKucha Night gehouden in Gebr. de Nobel aan de Marktsteeg in Leiden. Een PechaKucha Night is een serie korte lezingen met twintig dia’s, die maximaal 20 seconden mogen worden getoond. Het inititiatief bestaat sinds 2012 en is ontstaan als idee binnen Stadslab Leiden. 

Lees verder

5 oktober 2019

‘Er is voor iedereen een plek’

De redactie van Jekuntmeer.nl ging op bezoek bij Stichting Lumen Holland Rijnland en interviewde daar Ron van den Heuvel, één van de vrijwillige cliëntondersteuners, die bij Lumen werkt als participatiecoach. De redactie vroeg hem naar zijn achtergrond, zijn drijfveren en zijn werk bij Lumen.

Lees verder

16 september 2019

Zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve

De Dierenhoeve is een zorg- en kinderboerderij waar mensen begeleid worden bij dagbesteding en/of re-integratie. Maar ook kun je vrijwilligerswerk doen op de Dierenhoeve of gewoon een kop koffie komen drinken in het koffiehuis, waar onder andere  biologische producten uit de omgeving op het menu staan. 

Lees verder

6 september 2019

Lezing meedoen in het arbeidsproces langdurige GGZ

Hoe komen mensen met een langdurige achtergrond in de Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ), die weer mee willen doen aan het arbeidsproces, in beeld bij de samenleving? Meeleven met de ander blijkt positief uit te werken. Over dit thema wordt op donderdagavond 26 september in Leiden een lezing georganiseerd.

Lees verder

11 augustus 2019

Meet&Greets voor werkzoekenden

Stichting Onbeperkt aan de Slag organiseert Meet&Greets met werkgevers. Deze bijeenkomsten worden speciaal georganiseerd voor werkzoekenden met een beperking. In de komende maanden vindt weer een aantal bijeenkomsten in de omgeving van Zuid-Holland Noord plaats.

Lees verder

24 juni 2019

JobHulpMaatje

JobHulpMaatje wil je helpen onderzoeken welke baan bij jouw kwaliteiten, talenten en werkervaring past, om uiteindelijk de baan te kunnen bemachtigen waar jij op je plek zit! Heb je geen baan, dreigt er ontslag, of zit je niet meer op de juiste plek in je huidige functie, dan kunnen we je ondersteunen en begeleiden met een goed getrainde vrijwilliger van JobHulpMaatje.

Lees verder

17 juni 2019

Kringloopbedrijf het Warenhuis opent nieuwe vestiging

Kringloopbedrijf Het Warenhuis verwerkt elk jaar meer dan 2,5 miljoen kilo goederen. Zoveel mogelijk hiervan wordt verkocht in de filialen. De onverkoopbare producten worden afgevoerd naar gespecialiseerde bedrijven die de materialen verder verwerken. Voor deze goederenstroom heeft Het Warenhuis nieuwe plannen die interessant werk opleveren.

Lees verder

20 mei 2019

Meedoen: ervaringsverhalen over (arbeids)participatie

Op 4 juni is er een bijeenkomst bij Stichting Lumen waarin ervaringsverhalen over vrijwilligerswerk en (arbeid)participatie centraal staan. De bijeenkomst is bedoeld voor vrijwilligers met een achtergrond met psychische problematiek, die zich willen informeren over mogelijkheden binnen vrijwilligerswerk en/of die toe zijn op een volgende stap in hun (arbeids)participatie.

Lees verder

6 mei 2019

Open dag Gemiva Leiden

Op 24 en 25 mei houden de locaties van Gemiva-SVG een open dag. Iedereen die geïnteresseerd is in dagbesteding, leer-werktrajecten en begeleid wonen is van harte welkom!

Lees verder

15 april 2019

Lezing over de participatiesamenleving

Op 27 mei vindt bij de Hogeschool Inholland te Haarlem een lezing plaats over de participatiesamenleving. Onder andere een doelstelling van de participatiesamenleving is zelf zorgen voor kwetsbare familieleden, buren en buurtbewoners met een psychiatrische aandoening of beginnende dementie. Is dit eigenlijk wel mogelijk? In de lezing wordt de balans opgemaakt van de ontwikkeling van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving.

Lees verder

13 april 2019

JobGroup Stichting Voor Elkaar

Vanaf maandag 6 mei 2019 start er weer een nieuwe JobGroup bij Stichting Voor Ekaar Leiden. Jobgroup biedt  onder andere hulp bij inzicht in eigen talenten en ontwikkelpunten, het opstellen van een goede lijst met persoonsgegevens (cv), antwoord op de vraag hoe je je goed kunt presenteren, hulp bij het op- of uitbouwen van een netwerk aan contacten.

Lees verder

2 april 2019

Kringloopbedrijf Het Warenhuis: "Eerst doen, dan bijsturen"

De redactie van Jekuntmeer.nl ging op bezoek bij Het Warenhuis en sprak daar Cindy. Zij kwam zes jaar geleden binnen als vrijwilliger en kreeg vervolgens de zorg voor de vrijwilligers en alle bijzondere activiteiten voor klanten. Het Warenhuis nam haar na verloop van tijd in dienst en nu is ze Coördinator Stafdiensten.

Lees verder

3 maart 2019

Regels opname doelgroepregister gewijzigd

Vanaf 1 december 2018 zijn mensen die uitgeschreven waren uit het doelgroepenregister weer teruggeplaatst.  Door een wijziging in de regels zijn zij opnieuw opgenomen. Dit betekent dat werkgevers voor werknemers /werkzoekenden met deze zogeheten indicatie banenafspraak (weer) een beroep kunnen doen op regelingen zoals het loonkostenvoordeel (LKV) en de no-riskpolis. 

Lees verder

22 februari 2019

Vacatures bij Stichting Lumen

Zin om te komen werken bij een snel groeiende organisatie in een team van pioniers? Stichting Lumen Holland Rijnland, de regionale cliëntenorganisatie voor mensen met psychische klachten, aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek heeft momenteel drie vacatures.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support