Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Technologie als instrument

Leuk voor Elkaar

Zuid-Holland Noord, zaterdag 16 februari 2019

Het project ‘Leuk voor Elkaar Alphen’ is een activiteit waar ouderen, officieel 60+ maar deze grens is niet strikt, samen gebruik maken van nieuwe technologie om elkaar te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te ontwikkelen. Aan het woord is Hein de Graaf, initiatiefnemer van het project.

Hein: "Het idee is om nieuwe technologie te gebruiken, omdat deze een wereld van mogelijkheden biedt voor mensen om elkaar te ontmoeten. En natuurlijk meteen om mensen meer vertrouwd te maken met de computer en hen toegang te verschaffen tot de nieuwe media. Ik wil zo mensen bij elkaar brengen, vooral ook mensen die wat in een sociaal isolement terecht zijn gekomen en heel graag nieuwe (virtuele) contacten zouden willen opdoen."

Hein heeft al een aantal belangstellenden om zich heen verzameld. De activiteiten en de frequentie van samenkomen ligt niet vast. Op dit moment komt men ongeveer één keer per maand bij elkaar en zijn ideeën uitgewisseld over elkaar virtueel ontmoeten, samen gamen en muziek maken en delen met behulp van nieuwe media. Hein: "Maar andere thema`s zijn natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld fotografie, mode, cultuur en zingeving."

De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek Rijn en Venen op de Joseph Haydnlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. Voor informatie over het project en de eerstvolgende bijeenkomst kan men contact opnemen met Hein de Graaf op telefoonnummer 071-3416509 of via heindegraaf@gmail.com. Meer informatie is ook te lezen en te zien op www.leukvoorelkaar.nl.


Dit project is een samenwerking van onder andere VayaV, Tom in de Buurt, Actief Rijnwoude en de Bibliotheek Rijn en Venen en wordt ondersteund door de gemeente Alphen aan den Rijn, Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support