Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Kringloopbedrijf het Warenhuis opent nieuwe vestiging

Zuid-Holland Noord, maandag 17 juni 2019

Kringloopbedrijf Het Warenhuis verwerkt elk jaar meer dan 2,5 miljoen kilo goederen. Zoveel mogelijk hiervan wordt verkocht in de filialen. De onverkoopbare producten worden afgevoerd naar gespecialiseerde bedrijven die de materialen verder verwerken. Voor deze goederenstroom heeft Het Warenhuis nieuwe plannen die interessant werk opleveren.

In het restmateriaal zitten namelijk veel herbruikbare grondstoffen die behouden kunnen blijven en door Het Warenhuis zelf nog opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld oude kleding grootschalig worden vervilt en dat vilt kan vervolgens verwerkt worden tot handgemaakte tassen of andere modeaccessoires. Het idee om onverkoopbare materialen opnieuw te gebruiken en er nieuwe producten van te maken, het zogenaamde upcyclen, staat niet alleen. Als het gaat om duurzaamheid zijn er nog twee belangrijke pijlers: reparatie en recyclen. Zo werd bij Het Warenhuis het idee geboren om deze drie pijlers te verenigen in een nieuw project: het Circulair Warenhuis!

Dit nieuwe initiatief biedt bijzondere kansen voor de mensen die er werken. Iedereen is welkom. Er werken vakmensen, vrijwilligers die een nuttige en gezellige invulling van hun dag zoeken, mensen die toewerken naar betaald werk en vrijwilligers die een vak willen leren. Vooral voor die laatste groep heeft Het Warenhuis een mooi plan bedacht. Mensen kunnen met hun inzet een opleiding verdienen. Terwijl ze vrijwilligerswerk doen in het Circulair Warenhuis sparen ze studiepunten. Wanneer men een bepaalde hoeveelheid punten heeft gespaard betaalt Het Warenhuis een overeengekomen opleiding. De begeleiding van de medewerkers gebeurt ook op deze locatie op basis van de PiëzoMethodiek. Voor meer informatie over het Circulair Warenhuis kunt u contact opnemen met Coördinator Duurzaamheid van Het Warenhuis via m.spierenburg@kringloopwarenhuis.nl De nieuwe vestiging is te vinden op de Haarlemmerstraat 216 in Leiden.

Bron: Het Warenhuis 

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support