In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Activiteiten Stichting Lumen in coronatijd

Zuid-Holland Noord, zaterdag 28 maart 2020

Frouke Lampe van de Stichting Lumen legt in een interview met Sleutelstad uit welke activiteiten Lumen uitvoert voor mensen met psychische klachten.

Het inloophuis is dicht, groepsgesprekken zijn geannuleerd en cursussen kunnen niet doorgaan. Voor cliëntenorganisatie Lumen Holland Rijnland is het zaak hun werkwijze drastisch aan te passen om de mensen met psychische aandoeningen en psychosociale problematiek en verslavingsproblemen nog een figuurlijke helpende hand te kunnen bieden.

Frouke Lampe is coördinator herstelaanbod bij de Stichting Lumen Holland Rijnland. Normaal gesproken opent Lumen zes avonden per week hun deur voor mensen met psychische problemen van allerlei aard.

Het inloophuis is een van de meest laagdrempelige vormen van hulp en steun. “We weten dat voor onze cliënten het inloophuis structuur biedt”, zegt Lampe. “We hebben de afgelopen week contact gezocht met mensen die naar het inloophuis komen en hen gekoppeld aan onze vrijwilligers met wie ze de komende tijd telefonisch contact kunnen onderhouden.

Daarnaast zorgen we ervoor dat onze telefoon (071 – 5147420) elke ochtend van 10.00-14.00 uur bemenst is.”

E-mail is een andere goede manier om Lumen Holland Rijnland te bereiken. “We kijken regelmatig naar wat er binnenkomt in die mailbox. Vragen sturen we door naar iemand die zo snel mogelijk contact zal opnemen.”

Verder wordt er gekeken naar mogelijkheden om ook groepsgesprekken online op te zetten.

“Lotgenotencontact is erg belangrijk voor onze cliënten. We zijn nog een beetje aan het aftasten wat de mogelijkheden zijn. We verwijzen ook door naar andere organisaties die hulp kunnen bieden zoals BUUV.nl. Eenzaamheid en gebrek aan structuur zijn grote risico’s voor onze doelgroep.”

Stichting Lumen Holland Rijnland is elke dag van 10.00 – 14.00 uur telefonisch te bereiken op 071 – 5147420. Daarnaast kunnen mensen e-mailen naar info@lumen-hollandrijnland.nl. En op de website van Stichting Lumen Holland Rijnland is een lijst te vinden met contactgegevens van medewerkers van Lumen.

Het gehele interview is te luisteren via deze link

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support