In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

20 mei 2020

Digitale schrijfclub bij Lumen

Lees of schrijf je graag gedichten? Stichting Lumen biedt nu wekelijks de digitale schrijfclub. Iedereen kan meedoen! 

Lees verder

7 mei 2020

wat kan wanneer: stap voor stap in coronatijd

Versoepelen van maatregelen kan alleen als het coronavirus onder controle blijft. En dat lukt alleen samen.

Lees verder

28 maart 2020

Activiteiten Stichting Lumen in coronatijd

Frouke Lampe van de Stichting Lumen legt in een interview met Sleutelstad uit welke activiteiten Lumen uitvoert voor mensen met psychische klachten.

Lees verder

25 maart 2020

uitkomsten tevredenheids-onderzoek jekuntmeer.nl

Het onderzoek naar het gebruik van Jekuntmeer.nl toont aan dat de meeste websitebezoekers na het bezoeken van Jekuntmeer.nl passend aanbod hebben gevonden, of ideeën hebben over wat ze kunnen gaan doen. Aanbieders gebruiken Jekuntmeer.nl met name voor het zichtbaar maken van hun aanbod, de zoekfuncties om gevonden te worden en het grote bereik.

Lees verder

10 februari 2020

Assertiviteitstraining van Tom in de Buurt

Wil je je zelfvertrouwen vergroten en assertiever worden? Geef een boost aan je daadkracht. Neem meer initiatief, bewaak je grenzen en zeg dus vaker ‘nee’. Geef je mening en kom op voor jezelf. Mét respect voor de ander.

Lees verder

10 februari 2020

SchuldHulpMaatjes gezocht in Noordwijk

In Noordwijk bieden vrijwilligers als SchuldHulpMaatje hulp aan mensen die te maken hebben met (dreigende) schulden. Dat doen ze zonder te oordelen en snel. Om een vicieuze cirkel van schulden te voorkomen, richten zij zich voor de langere termijn ook op zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag. 

Lees verder

3 februari 2020

Samenwerking Albert Heijn en Werkgeversservicepunt Holland Rijnland

Er is weer een mooie stap gezet die de kans op werk voor de werkzoekenden van DZB vergroot: Albert Heijn tekende de samenwerkingsovereenkomst met het Werkgeversservicepunt Holland Rijnland (WSPHR) voor het plaatsen van werknemers met een arbeidsbeperking uit de regio Holland Rijnland.

Lees verder

27 januari 2020

Bijeenkomst autisme

Tom in de buurt organiseert samen de Nederlandse Vereniging van Autisme aanstaande 30 januari een Autisme ontmoetingsbijeenkomst voor mensen met ASS, familie, vrienden en geïnteresseerden die te maken hebben met autisme. Thema van de avond is ‘autisme en ADD’.

Let op: aanmelden is gewenst. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar autimenvaton@gmail.com

Lees verder

27 januari 2020

Voorlichtingsavonden GGZ

Zoals voorgaande jaren organiseert Stichting Lumen Holland Rijnland samen met GGZ Rivierduinen een serie van 15 voorlichtingen over diverse psychische aandoeningen. De voorlichtingen zijn op maandagavond van 19.30-21.30 uur. Deze avonden zijn gratis, opgeven is niet nodig. 

Lees verder

21 januari 2020

Vriendenhuis Lisse van Roads

Het Vriendenhuis Lisse van Roads is een combinatie van gastenverblijf en activiteitencentrum voor cliënten uit de GGZ. 

Het Vriendenhuis wordt gerund door ervaringsdeskundigen. De behoeften en ervaringen van cliënten sturen het aanbod. Ook krijgen mensen met een psychische kwetsbaarheid hier de middelen om – naar vermogen én met hun beperking – te kunnen meedoen in de samenleving door verschillende werkzaamheden uit te voeren.

Lees verder

20 januari 2020

Organisatie MEE

In de dienstverlening van MEE staat de vraag van de cliënt centraal. Zij doen dit op alle levensgebieden: opvoeding en ontwikkeling, leren en werken, samenleven en wonen, regelgeving en geldzaken. Zij handelen vanuit het belang van de cliënt. Ze vinden het belangrijk dat onze cliënt zoveel mogelijk zelf de controle houdt, eventueel met hulp van hun netwerk.

Lees verder

20 januari 2020

Keuringsdienst De Goerie

Keuringsdienst de Goerie is een werkplek voor jongeren die een speciale helpende hand nodig hebben om in de maatschappij mee te kunnen doen.

Lees verder

20 januari 2020

Dress for success verhuisd

In het pand waar vroeger Sjaak’s Hobbyshop zat, komt een nieuwe winkel. Dress for Success Leiden verhuist naar de Janvossensteeg.

Dress for Success is een (wereldwijde) vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden helpt om de juiste sollicitatiekleding te vinden. In de winkel kunnen werkzoekenden advies krijgen over persoonlijke presentatie en uitstraling. 

Lees verder

13 januari 2020

Cursus Zicht op herstel Lumen Holland Rijnland

Herstellen is een zoektocht naar hoe je, ondanks je psychische klachten, psychosociale problemen en/of verslaving, een leven op kunt bouwen dat jij als zinvol ervaart. De cursus Zicht op Herstel helpt je bij deze zoektocht.

Lees verder

6 januari 2020

Thema avond ouders/partners van verslaafden

De Brug organiseert op maandag 20 januari 2020 een thema avond over ‘Verslavingsgedrag en de omgeving’ voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. 

Er zal worden gesproken door Rianne Krüger, hulpverlener bij De Brug.

Lees verder

6 januari 2020

Vrijwilligers Leiderdorp beloond

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp zijn gisteren ook weer traditiegetrouw de vrijwilligers van het dorp bedankt. Burgemeester Laila Driessen deelde de vrijwilligersprijzen uit op de receptie die dit jaar niet in het gemeentehuis werd gehouden, maar in de jubilerende Dorpskerk die dit jaar 400 jaar bestaat. 


Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support