Veel activiteiten zijn na de versoepeling van de corona maatregelen weer opgestart.
Kijk op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de activiteit weer plaatsvindt.

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

Buurtgym in Op Eigen Wieken

Zuid-Holland Noord, maandag 16 december 2019

Wethouder Marleen Damen heeft afgelopen maandag, 9 december,  aan zeven fitnessvrijwilligers het certificaat ‘Sportief Coachen’ uitgereikt. Dat deed ze tijdens de viering van het eenjarig bestaan van Buurtgym Merenwijk. Ruim zestig wijkbewoners maken inmiddels gebruik van de sportfaciliteiten in het sportlokaal van het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken.

De fitnessvrijwilligers mogen nu zelfstandig voor een groep staan, geassisteerd door de overige eveneens gecertificeerde vrijwilligers. De trainingen zijn verzorgd door Sportkader van NOC*NSF.

De fitnessvrijwilligers zijn geselecteerd uit wijkbewoners en deelnemers aan de Buurtgym die een sportieve en gezonde bijdrage willen leveren in de wijk.

De Buurtgym is drie dagen in de week open. Zodra de getrainde fitnessvrijwilligers zelfstandig individuen en groepen gaan begeleiden, onder coördinatie van een betaalde kracht, kan de Buurtgym vaker worden geopend. 

Buurtgym Merenwijk is een samenwerking van GGD Hollands Midden, Stichting Sportenderwijs, Libertas Leiden, Piëzo, project Door, gemeente Leiden en wijkbewoners. Dankzij het Sportstimuleringsfonds Leiden zijn er extra sportmaterialen aangeschaft.

Terug naar overzicht

venster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support