In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

16 december 2019

Zelfregiecentrum geopend tijdens feestdagen

Kom een bakkie doen op oudejaarsdag en/of nieuwjaarsdag. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag en zaterdag van 13-17 uur. Het ZRC is te vinden op de Zaanstraat 126 in Leiden (buurtcentrum Matilo).

Lees verder

16 december 2019

Buurtgym in Op Eigen Wieken

Wethouder Marleen Damen heeft afgelopen maandag, 9 december,  aan zeven fitnessvrijwilligers het certificaat ‘Sportief Coachen’ uitgereikt. Dat deed ze tijdens de viering van het eenjarig bestaan van Buurtgym Merenwijk. Ruim zestig wijkbewoners maken inmiddels gebruik van de sportfaciliteiten in het sportlokaal van het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken.

Lees verder

12 december 2019

jekuntmeer.nl bestaat 10 jaar

De digitale participatiekaart Jekuntmeer.nl bestaat alweer een decennium. Op Jekuntmeer.nl vind je (vrijwilligers)werk, activiteiten, cursussen en ondersteuning gericht op het (weer) mee kunnen doen in de maatschappij.

Lees verder

9 december 2019

Maatschappelijke projectdag brugklassers Rijnlands Lyceum

In het kader van een maatschappelijke projectdag rond het thema ‘Different ontmoetten 64 brugklassers van de afdeling tweetalig onderwijs van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest mensen uit de samenleving die zich bevonden of bevinden in kwetsbare situaties zoals daklozen, ouderen en mensen die op de armoedegrens leven.

Lees verder

2 december 2019

Wonderfoon voor dementerenden

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone ouderwetse draaitelefoon. Maar wie een nummer probeert te bellen, krijgt geen persoon aan de lijn maar muziek te horen. De Wonderfoon is in de Duin- en Bollenstreek in steeds meer verpleeghuizen te vinden.

Lees verder

2 december 2019

Leerwerkcentrum De Sleutelbloem

In 2004 begonnen hovenier en jobcoach Addie en Evalien, activiteitentherapeut, in Noorden met zorgkwekerij de Sleutelbloem. Vijf jaar later voegden zij hier het leerwerkcentrum aan toe. De Sleutelbloem biedt een leer- en werkomgeving voor mensen die een veilig plek nodig hebben waar zij weer kunnen werken aan hun dagritme en aan hun zelfvertrouwen 

Lees verder

1 december 2019

Kerstmarkt in het dorpshart van Lisse

Op zaterdag 21 december is er in het centrum van Lisse een sfeervolle kerstmarkt. Op deze markt is muziek en zijn aanbiedingen te vinden van diverse lokale ondernemers. Kom ook ruiken, voelen en proeven.

Lees verder

30 november 2019

Feestdagen... leuk of lastig?

Lichtjes in de bomen, kerstliedjes op de radio en lekker samen eten. Toch zijn de feestdagen niet voor iedereen the most wonderful time of the year. Zie jij ook op tegen deze `gezellige` dagen en kan je wel wat steun gebruiken? Volg dan deze tweedaagse workshop op de woensdagmiddagen 11 en 18 december in Leiden en op de vrijdagmiddagen 13 en 20 december in Oegstgeest.

Lees verder

25 november 2019

Leiden Compassiestad

Ruim negentig organisaties ondertekenden op 12 november in de Burgerzaal in Leiden het internationaal handvest voor compassie. De lange rij van ondertekenaars toonde aan dat de meest uiteenlopende organisaties en personen zich bewust(er) in willen zetten voor compassie in hun eigen omgeving en in de stad als geheel.

Lees verder

25 november 2019

Hulpkaart

Heb je (soms) moeite om aan te geven of je hulp nodig hebt of welke hulp je nodig hebt? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van de Hulpkaart. Wijkcoaches van Tom in de buurt in de Rijnstreek kunnen je informeren over deze kaart en je begeleiden bij het invullen van de kaart.

Lees verder

18 november 2019

Fietsmaatjes

Een Warmondse verpleegkundige bedacht een aantal jaren geleden Fietsmaatje. Vrijwilligers maken samen met deelnemers fietstochten van één tot drie uur. Zij zitten als fietsmaatjes naast elkaar op een zogeheten duofiets, die elektrisch wordt ondersteund.

Lees verder

4 november 2019

Thema-avond `Bouwen aan herstel`

Stichting De Brug in Katwijk organiseert op maandag 11 november 2019 een thema-avond over ‘Bouwen aan herstel’ voor ouders, partners en overige familieleden van mensen met verslavingsproblematiek. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk.

Lees verder

20 oktober 2019

Training uitkomen met inkomen

Op donderdag 14 november start in Alphen aan den Rijn weer een nieuwe editie van de training Uitkomen met inkomen. In vijf bijeenkomsten ga je aan aan de slag met het maken van een kasboek, een maandbudget en een jaarbegroting.  

Lees verder

4 oktober 2019

Meet & Greet tijdens Week van de Toegankelijkheid

Leiden werkt aan een toegankelijke stad, waarin iedereen mee kan doen. Met of zonder beperking. Tijdens de nationale ‘Week van de Toegankelijkheid 2019’ vinden er vanaf 7 oktober diverse activiteiten plaats. Centraal staat waar inwoners tegenaan lopen op het werk, tijdens hun studie, op straat of in hun woonsituatie. Hoe kunnen we de stad toegankelijker maken voor iedereen en wat is hiervoor nodig?

Lees verder

21 september 2019

Cursus Sociale Vaardigheden

Je ontmoet in veel situaties andere mensen, bijvoorbeeld op school, op je werk en als je uitgaat.
Het kan zijn dat je je niet op je gemak voelt in zo’n situatie. MEE organiseert een cursus waarin je handvatten krijgt voor het omgaan met deze situaties.

Lees verder

8 september 2019

Oegstgeest Ontmoet!

De gemeente Oegstgeest organiseert in de week tegen eenzaamheid 2019 het programma Oegstgeest Ontmoet. Met dit programma vraagt de gemeente aandacht voor eenzaamheid mede om hiermee het taboe op dit thema te doorbreken. De komende drie dagen staan nog verschillende inloopactiviteiten gepland.

Lees verder

4 september 2019

Muziekfestival in Park Matilo in Leiden

Zaterdag 7 september 2019 vindt Basil, het gratis duurzame muziekfestival van Leiden plaats in Park Matilo. Het programma loopt van 12.00 uur tot middernacht.  Basil festival wordt georganiseerd door de studentenvereniging Catena en is bedoeld voor Leiden en wijde omgeving.

Lees verder

2 september 2019

Weekend van Voorschoten

Op zaterdag 14 september organiseert de Cultuurfabriek Voorschoten tijdens het Weekend van Voorschoten de Cultuurmarkt. Tijdens dit evenement zijn er verschillende activiteiten, waaronder op vijf podia in het centrum kleine concerten en voorstellingen. Ook zijn er workshops te volgen. 

Lees verder

22 augustus 2019

Taalshow Week van de Laaggeletterdheid

Op zaterdag 7 september vindt van 14.00-16.30 uur in de bibliotheek Alphen Centrum op het Aarplein in Alphen de taalshow plaats. Van 9 tot en met 15 september is het de Week van de Alfabetisering. Deze week staat bestrijding van de laaggeletterdheid centraal in heel Nederland.

Lees verder

19 augustus 2019

World Clean Up Day

Doe ook mee met World Cleanup Day 2019 op zaterdag 21 september. Op deze wereldwijde opruimactie gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Nederland doet natuurlijk mee aan het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil. En vooral ook: het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan.

Lees verder

18 augustus 2019

Cursus Het stellen van een Participatiedoel

Na een periode van persoonlijk herstel na (psychische) ziekte komt er een moment dat je weer deel wilt nemen aan de maatschappij. Dit betekent herstel op het gebied van wonen, werken en/of sociale contacten. In de training Het stellen van een Participatiedoel leer je aan de hand van je eigen doelen rond maatschappelijk herstel hoe je anderen hierbij kunt ondersteunen.

Lees verder

10 augustus 2019

Nieuwe reeks van cursus Zicht op herstel

Herstellen is een zoektocht naar hoe je, ondanks je psychische problematiek een leven op kunt bouwen dat jij als zinvol ervaart. ‘Zicht op Herstel’ kan een waardevolle aanvulling zijn bij deze zoektocht. De cursus bestaat uit een serie van negen bijeenkomsten en wordt verzorgd door twee ervaringsdeskundige cursusbegeleiders van Stichting Lumen.

Lees verder

5 augustus 2019

Bijeenkomst over ouder worden

Op 21 augustus, 4 en 25 september en 2 oktober organiseert Tom in de Buurt een serie bijeenkomsten over ouder worden. Allerlei aspecten van het ouder worden komen daarbij aan de orde, zoals lichamelijke ongemakken, vriendschappen en behoud van zelfstandigheid.

Lees verder

8 juli 2019

Cycle for hope

Stichting De Hoop Dordrecht organiseerde onlangs meerdere sportieve activiteiten om geld bij elkaar te brengen voor de Christelijke Verslavingszorg in Nederland. Eén van deze activiteiten was de fietstocht “Rondje Nederland”. Bij het fietsen van dit Rondje Nederland konden de deelnemers het landschap zien veranderen van dag naar nacht. Van de schapen in Groningen tot de “Dutch Mountains” in Limburg. 

Lees verder

1 juli 2019

Leidse vrijwilligersprijs

De Leidse vrijwilligersprijzen worden jaarlijks in december uitgereikt. In 2019 zijn er drie prijzen: één voor de vrijwilliger van het jaar, één voor de vrijwilligersorganisatie en een toekomstprijs voor de jongste vrijwilligers (niet ouder dan 25 jaar).

Lees verder

29 juni 2019

Ontmoetingsbijeenkomst autisme in Alphen

Tom in de Buurt en de Nederlandse Vereniging voor Autisme organiseren op donderdagavond 4 juli in Alphen aan den Rijn een ontmoetingsbijeenkomst voor familie, vrienden of geïnteresseerden die te maken hebben met autisme. Het thema van de avond is (over)leven met autisme.

Lees verder

24 juni 2019

Inloopavond Boost

Stichting Jeugd, Jongeren en Buurtwerk organiseert elke dinsdagavond van 20.00-22.00 uur een inloopavond oor jongeren in de leeftijd van 16-25 jaar
De avonden vinden plaats op de Rhynenburcherlaan 1a, Hazerswoude Rijndijk.

Bron: Boost Alphen

Lees verder

24 juni 2019

Buuv

BUUV biedt mensen een platform om met elkaar in contact te komen. Via BUUV kun je anderen ontmoeten, samen iets ondernemen, nieuwe dingen leren of elkaar helpen met van alles. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, boodschappen doen, begeleiding naar de dokter, een klus in huis of tuin. Aan BUUV zijn geen kosten verbonden, alleen soms een onkostenvergoeding voor materiaal of reiskosten bij vervoer.

Lees verder

23 juni 2019

Zomerfestivals in Oegstgeest

In de maand juli wordt in Oegstgeest Het Puur Festival georganiseerd. Dit dancefestival vindt plaats op vrijdag 26 juli van 17.00-00.00 uur en zaterdag 27 juli van 14.00-00.00 uur op Park Landskroon. De festivals bieden de bezoekers muziek, eten en ontspanning. Iedereen is welkom!

Lees verder

22 juni 2019

Zomerworkshops in het Trefpunt in Alphen

Het Trefpunt in Alphen is op zoek naar mensen die interesse hebben in het geven van een workshop. In totaal worden er in de zomer zes workshops georganiseerd. Voor meer informatie en het bespreken van ideeën kun je terecht bij e.willemsen@tomindebuurt.nl

Lees verder

17 juni 2019

Festival Mag Het Licht Aan

Documentairemaker Sinan Can is dit jaar medesamensteller van het  Mag Het Licht Aan-Festival. Het festival vindt plaats op 7 juli in het Muziekgebouw aan `t IJ in Amsterdam.

Lees verder

3 juni 2019

Herstelmarkt Brijder

op maandagavond 17 juni van 18.00 tot 19.30 uur is er weer een herstelmarkt bij Brijder Leiden met als doel mensen actief te informeren over de mooie herstel- en participatie-initiatieven in onze regio, rond o.a. zelfhulpgroepen, workshops en dagbesteding.

Lees verder

27 mei 2019

Ontmoetingsgroep voor mensen met NAH

In september 2019 start in zwembad/buurthuis Aquarijn in Alphen aan den Rijn iedere dinsdag een ontmoetingsgroep voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (nah). Op dinsdag 4 juni is er in het buurthuis een informatiebijeenkomst over deze ontmoetingsgroep.

Lees verder

25 mei 2019

Bijeenkomst "Duizend Bloemen"

Deze eenmalige bijeenkomst gaat over arbeidsparticipatie van mensen met een langdurige achtergrond GGZ. Misschien zoek je werk of heb je arbeidservaringen die je wilt delen. Werkzoekenden, ondernemers en professionals onderzoeken op deze bijeenkomst gezamenlijk mogelijkheden en obstakels.

Lees verder

20 mei 2019

Voorlichting over gamen

Gamen is leuk, gezellig en leerzaam. Toch? In veel gevallen klopt dat, maar als uw kind het gamen niet meer onder controle heeft, school of studie verwaarloost en langer doorgaat met gamen dan hij of zij van plan was, kan uw kind last krijgen van een gameverslaving.

Lees verder

13 mei 2019

Workshops bij netwerk Verder

Het netwerk Verder biedt scholing aan Leidse vrijwilligers. Het biedt mensen de mogelijkheid om te ontdekken waar kwaliteiten liggen, zich te ontwikkelen en elkaar ontmoeten.

Lees verder

3 mei 2019

Kijk of het klikt!

Op 13 mei wordt in De Heerekamer in Lisse een bijeenkomst georganiseerd waarbij mensen anderen kunnen leren kennen. Om 18:30 uur wordt een maaltijd geserveerd, vervolgens begint om 19.30 uur de nadere kennismaking. Kom langs als je op zoek bent naar een vriend of vriendin om erop uit te gaan of bijvoorbeeld samen te koken of te tuinieren.

Lees verder

2 mei 2019

Assertiviteitstraining bij Tom in de Buurt

Vind je het lastig om voor jezelf op te komen? Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Wil je graag aardig gevonden worden en laat je daarom dingen toe die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt? Dan is een assertiviteitstraining iets voor jou! Hier kun je horen, zien, ervaren en oefenen hoe je beter voor jezelf op kunt komen.

Lees verder

26 april 2019

Inspiratiedag voor ervaringsdeskundigen 21 mei

Heb jij er wel eens aan gedacht om zelf iets op te starten? Of ben je actief bij een herstelacademie, zelfregiecentrum of Regionale Cliëntenorganisatie en wil je iets nieuws ontwikkelen? Kom dan met je ideeën en plannen op dinsdag 21 mei naar de landelijke inspiratiedag van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. 

Lees verder

13 april 2019

Zelfregiecentrum Leiden breidt uit naar Willem Klooslaan

Sinds begin april is het Zelfregiecentrum Leiden op de dinsdagmiddagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend in de Buurt Ontmoetings Plek op de Willem Klooslaan 15 te Leiden. Op maandag-, woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag is het Zelfregiecentrum Leiden geopend van 13.00 tot 17.00 uur in Huis van de Buurt Matilo. 

Lees verder

8 april 2019

Vrijwilligerswerk Leiden

De gemeente Leiden wil vrijwilligerswerk makkelijker maken, ondersteunen en stimuleren. Zo heeft Leiden bijvoorbeeld een verzekering voor vrijwilligers en kunnen vrijwilligers een prijs winnen. De gemeente werkt samen met verschillende organisaties die bemiddelen tussen vraag en aanbod van vrijwilligers en vrijwilligerswerk.

Lees verder

1 april 2019

De Brug zoekt vrijwilligers

Voor de talrijke activiteiten die de organisatie heeft, is De Brug doorlopend op zoek naar mensen, die zich vrijwillig willen inzetten. Zou je graag iets voor een ander willen betekenen door een steun in de rug of een luisterend oor te zijn? Zou je praktische of facilitaire hulp willen bieden? Overweeg je misschien het werk van De Brug geestelijk te ondersteunen? Je bent van harte welkom!

Lees verder

27 maart 2019

Documentaire Stefan verhuist over autisme

De journalisten Liza Janson en Roos van Tongeren hebben een documentaire gemaakt over Stefan, een man met autisme die op zijn 27e afstudeert, werk vindt en voor het eerst op zichzelf gaat wonen. 

Lees verder

25 maart 2019

Open dag Stichting Lumen

Op zaterdag 30 maart zet Stichting Lumen Holland Rijnland op Hooigracht 12-14 in Leiden haar deuren wijd open! Tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen komen ‘proeven’ van de verschillende activiteiten van Lumen.

Lees verder

25 maart 2019

Buurtcirkel in Katwijk Noord

Sinds februari is er in Buurtcentrum de Schelp in Katwijk een Buurtcirkel gestart. Iedere dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur komt de buurtcirkel bij elkaar. De Buurtcirkel is een groep van rond de tien mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Met een Buurtcirkel leer je mensen in je buurt kennen, je weet elkaar te vinden en kunt iets voor elkaar betekenen.

Lees verder

24 maart 2019

Thema-avond bij de Brug in Katwijk

De Brug organiseert op maandag 8 april 2019 een thema avond over ‘Verslavingsgedrag en de omgeving’ voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De avond zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk. De avond duurt van 19:30 tot 21:30 uur.

Lees verder

24 maart 2019

Dialoogtafel in Hillegom

Elke tweede dinsdag van de maand is er een dialoogcafé in Plein28 in Hillegom. Tijdens de dialoog worden ervaringen en dromen uitgewisseld, doe je inspiratie op en ook kunnen er goede ideeën ontstaan voor het opstarten van nieuwe initiatieven. De dialoog wordt door een gespreksleider geleid.

Lees verder

21 maart 2019

Leesclub in het Huis van de Buurt

Veel mensen houden van lezen en het is leuk om met anderen te delen wat je van een boek vindt. Waarom spreekt het je aan? Waarom doet de hoofdpersoon wat hij doet? Heb je weleens vaker iets van deze schrijver gelezen? In de buurtcentra Matilo en Vogelvlucht worden leesclubs georganiseerd.

Lees verder

28 februari 2019

Bollenstreek bijeenkomst over Autisme

Op donderdagavond 7 maart wordt er een autismebijeenkomst georganiseerd in Lisse over het onderwerp `leven met een partner met autisme`. Leven met autisme is niet gemakkelijk. Niet voor diegene met autisme, maar ook voor de partner, die dikwijls veel rekening moet houden met een naaste met deze aandoening. Iedereen die belangstelling heeft voor dit thema is welkom.

Lees verder

28 februari 2019

Wildplukken in Park Matilo

Wildplukken is van alle tijden. Ook de Romeinen en middeleeuwers gebruikten al wilde planten in hun gerechten. Ontdek de eetbare planten in Park Matilo tijdens de wildplukwandeling op zaterdagmiddag 16 maart en proef na afloop de smaak van dit Leidse park.

Lees verder

22 februari 2019

Zwembad Aquamar zoekt vrijwilliger

Als vrijwilliger in zwembad Aquamar vervul je de rol van gastheer of gastvrouw. Je voornaamste taak is om de bezoekers van ons zwembad welkom te heten, wegwijs te maken en waar nodig te helpen bij het gebruik van onze faciliteiten. Daarnaast ondersteun je het personeel van het zwembad bij het uitvoeren van hun taken en houd je een oogje in het zeil wat betreft routing, veiligheid en hygiëne tijdens de zwemlessen.

Lees verder

11 februari 2019

Feestelijke opening Inloop Oegstgeest

Vrijdag 1 maart om 15.00 uur is er een feestelijk moment in het Dorpscentrum in Oegstgeest. Vanaf die datum wordt de Inloop gerund door Stichting Lumen Holland Rijnland. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen, een taartje te eten en wat te drinken.

Lees verder

10 februari 2019

Workshop in Buurtcentrum Matilo

Op zaterdag 16 februari van 14:00-16:00 uur verzorgen de Historische Tuinen Matilo een workshop Romeinse en Middeleeuwse hapjes maken in buurtcentrum Matilo aan de Zaanstraat 126. 

Lees verder

31 januari 2019

Ontmoetingsbijeenkomst Autisme Alphen

Ben of ken jij iemand met autisme en wil jij gelijkgestemden ontmoeten? Wijkcentrum de Oude Wereld in Alphen aan den Rijn organiseert op donderdagavond 14 februari een ontmoetingsbijeenkomst met gastsprekers. Interesse om hieraan deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar autismenvatom@gmail.com.

Lees verder

26 januari 2019

Cursus Omgaan met stemmen

Het Zelfregiecentrum Leiden organiseert de cursus Omgaan met Stemmen. De cursus staat open voor stemmenhoorders, naasten en hulpverleners. De start is op donderdag 14 februari en de cursus vindt plaats op de Zaanstraat 126 in Leiden.

Lees verder

2 januari 2019

Cursus Omgaan met psychose - voor familie en naasten

Donderdag 21 februari start in Voorhout de cursus Omgaan met psychose. Deze cursus is bedoeld voor familie en naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid. In de cursus krijgt u informatie, handvatten voor omgang en kan men ervaringen delen.

Lees verder

1 januari 2019

Themaochtend over medeafhankelijkheid

De Brug Midden-Nederland organiseert op woensdag 16 januari 2019 een themaochtend over ‘Medeafhankelijkheid’ voor ouders, partners en overige familieleden van (ex-)verslaafden. De toegang is gratis. De ochtend zal worden gehouden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1 in Katwijk.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support