In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

30 december 2017

Workshops keramiek voor jongeren bij atelier Gading

De Leidse keramisten André Sas en Elsbeth Klink geven binnenkort workshops keramiek voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Jongeren kunnen zo onder professionele begeleiding een eventueel zelf ontworpen werkstuk maken. De workshops worden gegeven bij atelier Gading in de Winkelhof in Leiderdorp en duren drie uur per keer. 

Lees verder

13 december 2017

Kerstmaaltijd in de Opstandingskerk

Omdat kerstmis niet voor iedereen een feest van ontmoeting met familie en vrienden is, organiseert de Opstandingskerk in Leiden op Tweede Kerstdag een buffet voor alle mensen die graag anderen wilen ontmoeten en lekker willen eten. De maaltijd begint om 12.30 uur. Aanmelden kan via welkom@cgkleiden.nl.

Lees verder

12 december 2017

Kerst-In voor 55+

Op Tweede Kerstdag houdt de Stichting Ouderen Kerst-In voor de 32e keer haar Kerstfeest voor senioren vanaf 55 jaar uit Leiden en omgeving. Het feest vindt plaats in Centrum De Regenboog, Watermolen 1 in Leiden (Merenwijk). 

Lees verder

12 december 2017

Kerstdiner in buurtcentrum Matilo

Op donderdag 21 december organiseert Matilo een kerstdiner. Jong en oud, alleengaand en alleenstaand, iedereen is welkom om aan te schuiven vanaf 17:30 uur. De maaltijd zal bestaan uit drie gangen, waarbij rekening wordt gehouden met mensen die vegetarisch of halal eten. Dit kan bij aanmelding worden doorgegeven.

Lees verder

30 november 2017

De feestdagen… leuk of lastig?

Voor sommige mensen zijn de feestdagen niet alleen maar feest. Thema’s zoals bijvoorbeeld eenzaamheid, contact met familie, de focus op eten en drinken en hoge verwachtingen kunnen in deze periode van het jaar extra confronterend zijn. Stichting ZON organiseert op 12 december een workshop over dit thema.

Lees verder

19 november 2017

Zondag 3 december inloop in buurtcentrum Vogelvlucht

Zondagmiddag 3 december is er weer een inloopmiddag met het spel ‘Een steekje Los?’. Onder leiding van vrijwilligers van Stichting ZON en buurtcentrum Vogelvlucht worden aan de hand van het spel verschillende thema’s besproken, zoals sociale contacten en vriendschap en ook worden er weer lekkere hapjes geserveerd. Buurtbewoners en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Lees verder

2 november 2017

Cursus Grip op je Knip

Heeft u moeite met rondkomen of op orde houden van uw administratie? Volg dan de gratis cursus Grip op je Knip in wijkcentrum Tom in de buurt in Hazerswoude Rijndijk. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en start op donderdag 23 november.

Lees verder

2 november 2017

Doe mee met de workshops in de JoJo

De komende tijd staan er in het kader van ‘Ontmoeten door doen’ weer een aantal workshops op het programma in de Koffiecorner van de JoJo. Doe mee en ervaar de lol van het samen creatief bezig zijn, maak iets leuks voor jezelf of om cadeau te doen aan een ander.

Lees verder

2 november 2017

Perzische Proeverij

Kom kennis maken met de Perzische keuken in buurtcentrum Matilo op zaterdag 18 november om 18:00 uur! Op het programma staan een heerlijke maaltijd bestaande uit diverse gangen en bijgerechten en daarnaast komen andere elementen uit de Perzische cultuur aan bod.

Lees verder

21 oktober 2017

Taalontmoetingen zoekt vrijwilligers

Voor het project Taalontmoetingen van Radius zoeken wij vrijwilligers die een jaar lang gekoppeld worden aan een anderstalige deelnemer, met wie u een uur per week de Nederlandse taal spreekt. De lessen kunnen bij de deelnemer thuis plaatvinden, maar ook taalles buiten de deur kan bij het programma horen.

Lees verder

20 oktober 2017

Haperende hersenen

Wat gebeurt er eigenlijk in de hersenen van mensen als ze verliefd zijn, angstig of een borrel teveel op hebben? Wat weten we over de neurologische kant van psychische aandoeningen? Klopt het bijvoorbeeld dat mensen met psychiatrische stoornissen een stofje missen?

Lees verder

19 oktober 2017

Phila del Art doet mee met Nationale Kunstweken

Tijdens de Nationale Kunstweken is Phila del Art geopend op zondag 5 en 12 november van 13:00 tot 17:00. Op zondag 5 november is er een workshop vilten. Ook zal een docent van Phila del Art een demonstratie 3D-printen geven. Zondag 12 november demonstreert één van de kunstenaars hoe je mozaïeken maakt en kunnen bezoekers een workshop “Inspiratie opdoen met de mindmap” volgen.

Lees verder

19 oktober 2017

Vrouwenavond in Inloophuis Psychiatrie

Het Inloophuis Psychiatrie organiseert al jaren een aantal keren per jaar een vrouwenavond, maar vanaf 23 oktober gaat dit een maandelijks terugkerende activiteit worden. Elke derde maandag van de maand is het Inloophuis van 19.30 tot 21.30 uur geopend voor vrouwen.

Lees verder

5 oktober 2017

Training welzijnsvrijwilliger

De training Welzijnsvrijwilliger is voor iedereen die zich wil oriënteren op - en zijn kwaliteiten wil inzetten in - vrijwilligerswerk in de zorg. De training bestaat uit twee bijeenkomsten waarin een aantal thema`s rond het werken in de zorg aan de orde komt.

Lees verder

5 oktober 2017

Voorlichting Werk en Psyche

Op maandagavond 9 oktober organiseert het GGz Informatiepunt in het Gebouw op Arubapad 2 te Leiden een voorlichting over Werk en Psyche.

Lees verder

4 oktober 2017

Herstelworkshops rond thema Eigen Kracht

Er wordt in het kader van herstel vaak gesproken over Eigen Kracht. Maar wat is dat nu eigenlijk? En hoe ziet dat er in de praktijk uit? Stichting ZON organiseert op dinsdag 24 oktober en dinsdag 7 november een serie workshops met als thema "Ken jij je eigen kracht?"

Lees verder

22 september 2017

MIND-familiedag `Naasten in kracht`

Op zaterdag 30 september organiseert MIND in Amersfoort de eerste MIND Familiedag ‘Naasten in kracht’. Met een veelzijdig programma biedt MIND volop ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Iedereen die zich als naaste of familielid van mensen met psychische 
problematiek betrokken voelt is welkom.

Lees verder

21 september 2017

Expositie Art en Ziel tijdens Kunstroute Leiden 23 en 24 september

Art en Ziel is een activiteit van Stichting ZON, met als doel het ondersteunen van kunstenaars met een ggz-achtergrond bij het presenteren van hun werk aan een breder publiek en het uitdragen van de functie van kunst voor herstel en participatie. Hierin werkt ZON nauw samen met kunstenaars van Galerie BeeldƧchoon. Zie ook www.galeriebeeldschoon.nl

Lees verder

21 september 2017

Doorlopend breicafe in Ontmoetingsplek JoJo

Ontmoetingsplek JoJo in Sassenheim organiseert regelmatig workshops en andere doorlopende activiteiten gericht op creativiteit en hergebruik van materialen, zoals mozaïek en breicafé.

Lees verder

12 september 2017

Geluksroute in Duin- en Bollenstreek

Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Die vraag staat centraal bij de Geluksroute, die dit jaar voor het eerst onze streek aandoet. Eén van de zaken waar je gelukkig van kan worden is bijvoorbeeld kunnen zijn wie je bent. Op 7 en 8 oktober is een programma samengesteld van allerlei activiteiten, op verschillende locaties in de streek. Je kunt zelf je route bepalen langs de onderdelen die jou aanspreken.

Lees verder

30 augustus 2017

Bijeenkomst Meedoen in de wijk

Over psychische klachten en aandoeningen heersen nog steeds vooroordelen. Dit kan het voor mensen die last hebben van deze klachten moeilijk maken om activiteiten buiten de deur op te pakken, dikwijls met sociaal isolement en eenzaamheid tot gevolg. Stichting ZON organiseert in samenwerking met buurtcentrum Stevenshof een bijeenkomst over dit thema. 

Lees verder

29 augustus 2017

Open monumentendag in de Hortus

Op 9 en 10 september doet de Leidse Hortus botanicus weer mee aan de Open Monumentendagen. Het thema is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Ook is er in de Hortus een bescheiden bollenmarkt en op beide dagen de gratis rondleiding ‘Boeren in de Tropen’. Op zaterdag om 12.00 uur en om 14.00 uur en op zondag om 14.00 uur.

Lees verder

28 augustus 2017

Wijkenfeest in Park Matilo

Op zaterdag 9 september organiseren de wijken Roomburg en Meerburg het Wijkenfestival. Van 12:30-17:00 uur is iedereen welkom in Park Matilo aan de Besjeslaan in Leiden. Er zijn verschillende dingen te doen: muziek luisteren, sport, kinderactiviteiten, een kleedjesmarkt en kramen met lekkere hapjes en spullen te koop. Ook wordt er muziek gemaakt op Het Open Podium!

Lees verder

27 augustus 2017

Inloophuis Psychiatrie zoekt vrijwilligers

Het Inloophuis Psychiatrie Leiden aan de Hooigracht is op zoek naar versterking van het vrijwilligersteam. Het Inloophuis is een gezellige huiskamer voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Het biedt een ontmoetingsruimte waar, in een ongedwongen sfeer, koffie kan worden gedronken, een spelletje kan worden gedaan of gewoon een praatje kan worden gemaakt.

Lees verder

21 augustus 2017

Mentoren gezocht voor statushouders in Zoeterwoude

Project JA Statushouders (JAS) van de gemeente Leiden zoekt mentoren die komend half jaar statushouders uit Zoeterwoude willen begeleiden. Een mentor vervult de rol van extra buur, stimuleert het spreken van Nederlands, maakt een statushouder wegwijs in de stad en ondersteunt de statushouder bij het opbouwen van een netwerk.

Lees verder

20 augustus 2017

Kringloopwinkel SOEK zoekt vrijwilligers

Kringloopwinkel SOEK opent haar deuren weer, na de zomervakantie staat het team van 40 vrijwilligers weer klaar. In de zomervakantie zijn er veel nieuwe spullen gebracht, waardoor het assortiment van de winkel weer flink gegroeid is. Wegens het succes van de kringloopwinkels is SOEK opzoek naar nieuwe vrijwilligers.

Lees verder

18 augustus 2017

Voorlichting Emotieregulatie

Op maandag 18 september is er een voorlichtingsavond over emotieregulatie: het op een gezonde manier met emoties omgaan. Als dit niet op een goede manier verloopt, kan er persoonlijkheidsproblematiek ontstaan, zoals Borderline. Een behandelaar van PsyQ legt uit hoe emotieregulatie problemen kunnen onstaan en kunnen worden behandeld. Ervaringsdeskundige voorlichters vertellen hoe zij hier mee omgaan.

Lees verder

17 augustus 2017

Sportkennismakings dagen in Leiderdorp

Sport Leiderdorp start na de vakantie met een uitgebreid kennismakingsprogramma voor een grote hoeveelheid sporten. Het sportservicepunt Voor Leiderdorp en Zoeterwoude heeft in nauwe samenwerking met de sportverenigingen, sportprofessionals en commerciële sportaanbieders een sportkennismakingaanbod gecreëerd voor alle bewoners van Leiderdorp.

Lees verder

2 augustus 2017

Zelfregiecentrum vaker open

Vanaf 4 september is het Zelfregiecentrum Leiden op de Zaanstraat 126 in Leiden zes middagen per week geopend. Vanaf dan is men van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom! Ook op feestdagen is het centrum geopend.

Lees verder

2 augustus 2017

Lotgenoteninitiatief in Buurtcentrum Vogelvlucht

Langdurig in de GGZ behandeld zijn vanwege een psychische aandoening of psychische klachten hebben gekregen naar aanleiding van een acuut verlies? Dit kan gevolgen hebben voor je deelname aan sociale activiteiten en soms zelfs leiden tot een sociaal isolement. In het onlangs gestarte Lotgenotencontact ‘Je mag er zijn’ komen mensen bij elkaar die te maken hebben met sociaal isolement en/of eenzaamheid ten gevolge van psychische problematiek.

Lees verder

8 juli 2017

Wandelen met ezels

Op 22 juli organiseert het Zelfregiecentrum Leiden een ezelwandeling. Zin om mee te gaan? Je bent van harte welkom. Er wordt om 13:00u verzameld op Zaanstraat 126 te Leiden, bij Buurtcentrum Matilo. Daarna wordt er gewandeld in Katwijk bij RozaasEzels. Voor vervoer wordt gezorgd. Graag aanmelden bij zelfregiecentrumleiden@gmail.com of enkele dagen voorafgaand aan de wandeling op de Zaanstraat 126.

Lees verder

7 juli 2017

Workshop Oriëntatie op vrijwillige inzet

Vrijwilliger worden? Maar weet je nog niet goed wat je daarmee kan en wat voor mogelijkheden er zijn? Neem dan een eerste stap en meld je aan voor deze workshop! Er zijn vele vormen van vrijwillige inzet: van iemands maatje zijn, administratieve taken, klussen doen, van natuur onderhoud tot koffieschenken bij diverse activiteiten.

Lees verder

22 juni 2017

Informatiemarkt over herstel

Op donderdagavond 6 juli organiseert Brijder een informatieavond over herstel: Herstel (na)ast Brijder. Verschillende participatie- en herstelplekken die geboden worden in de Leidse regio zullen hier vertegenwoordigd zijn om te informeren en te inspireren. De avond is voor alle geïnteresseerde ex-cliënten van Brijder maar ook voor kennissen of familie van ex-cliënten.

Lees verder

16 juni 2017

Festival Kunst in de Stal

Op zondag 10 september wordt in de Merenwijk het Kunst in de Stal Festival voor de zevende keer georganiseerd. Het festival is voor alle leeftijden en wordt de gehele dag gehouden in het Merenwijkpark. Men kan kennis maken met kunst en met de kinderboerderij, er is een markt, workshops en muziek. 

Lees verder

5 juni 2017

Picknick Festival in het Van der Werfpark

Het Picknick Festival wordt komende zomer weer georganiseerd in het Van der Werfpark. Op de zondagen 2 juli, 9 juli, 16 juli en 23 juli 2017 is er tussen 12.00 uur en 19.00 uur van alles te beleven in het park. Live muziek, theater, diverse foodtrucks en een markt. Op de site Picknick Festival Leiden is het gehele programma te vinden.

Lees verder

5 juni 2017

Muzikale theaterroute in Leiden Zuid-West

PS|Theater heeft van 1-17 juni een bijzondere voorstelling. In de vorm van een wandeling neemt deze muzikale theaterroute je mee door de wijk Zuid-West, langs wijkbewoners en wijkinitiatieven zoals de countrydansers, de koffiekring en de Indonesische eetclub. De voorstelling vertrekt vanaf de bouwkeet van het theatergezelschap op de Kennedylaan.

Lees verder

4 juni 2017

Actviteiten in Buurt Ontmoetingsplek Herenstraat

Buurt Ontmoetings Plek Herenstraat is de plek waar wijkbewoners binnen kunnen lopen met met vragen over verschillende onderwerpen, zoals meedoen aan activiteiten en vrijwilligerswerk. Daarnaast worden ook activiteiten georganiseerd en zijn er diverse spreekuren, zoals van het Netwerk Levensvragen Leiden.

Lees verder

3 juni 2017

Noordzee Zomerfestival

Van 4 t/m 12 augustus 2017 vindt het Noordzee zomerfestival weer plaats aan het strand in Katwijk. Deze editie kent een speciaal zomercarnaval waarin toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking is gewaarborgd. Kijk voor het gehele programma van het evenement op www.noordzeezomerfestival.nl.

Lees verder

1 juni 2017

Bijeenkomst over psychische problematiek en stigma

Een belangrijke belemmering voor maatschappelijke participatie waarmee mensen met psychische klachten en aandoeningen mee te maken hebben vormt stigmatisering. Stichting ZON organiseert op vrijdagmiddag 9 juni in buurtcentrum Stevenshof in Leiden een bijeenkomst over dit thema.

Lees verder

4 mei 2017

Voorlichting Trauma en Dissociatie

Ingrijpende gebeurtenissen ook van lang geleden kunnen nog steeds veel invloed hebben. Het kan een verkeersongeluk zijn, een gewelddadige overval, een inbraak, maar bijvoorbeeld ook een echtscheiding of een plotseling ontslag. We noemen dit een (psycho)trauma. Je merkt dat je gespannen bent, schrikachtig en onrustiger dan normaal.

Lees verder

20 april 2017

Workshops Veerkracht bij Verborgen Verlies

Verlies ontstaat niet alleen door een overlijden. Ook als je je baan verliest, je gezondheid, je relatie of je toekomstverwachting, is er sprake van een ingrijpende verandering en dus ook van rouw. Ontkenning van deze rouw veroorzaakt verborgen verlies: verlies dat maatschappelijk niet wordt erkend en vaak ook niet door de rouwende zelf.

Lees verder

5 april 2017

29 april roofvogeldemonstratie!

Op 29 april organiseert het Zelfregiecentrum een roofvogeldemonstratie in Katwijk. Men kan zich hiervoor op dinsdag- en zaterdagmiddagen aanmelden bij het Zelfregiecentrum Leiden, in buurtcentrum Matilo, Zaanstraat 126. Voor vervoer kan worden gezorgd. Voor meer informatie en aanmelden kan men ook contact opnemen via zelfregiecentrumleiden@gmail.com.

Bron: Zelfregiecentrum Leiden

Lees verder

2 april 2017

Psychische aandoeningen en stigma - handvatten voor de vrijwilligerspraktijk

Voor vrijwilligers uit Leiden en omstreken die werkzaam zijn bij maatschappelijke organisaties organiseert het netwerk Verder op dinsdagochtend 11 april een workshop over psychische problematiek en stigma. Oorzaken van psychische aandoeningen komen aanbod en we bespreken bekende misverstanden rond deze aandoeningen. Ook bespreken we de invloed van stigmatisering en de gevolgen ervan voor het zelfbeeld en maatschappelijke deelname.

Lees verder

25 maart 2017

Levensboek maken

Op woensdag 12 april start Welzijn Teylingen een cursus “Levensboek maken”. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten die om de week worden aangeboden van 13.00 uur tot 15.30 uur in Sassenheim. De cursus is voor iedereen toegankelijk die zijn of haar levenservaringen wil delen met de andere cursisten en andere mensen wil leren kennen.  

Lees verder

23 maart 2017

Informatieavond over relatieverslaving

Op maandag 10 april 2017 organiseren Stichting ZON en Trubendorffer Verslavingszorg een informatieavond over Relatieverslaving, met als doel meer bekendheid te geven aan deze problematiek en de mogelijkheden voor herstel. Twee ervaringsdeskundigen en een GZ-psycholoog gaan tijdens deze avond in op mogelijke oorzaken, kenmerken en gevolgen van een relatieverslaving en hoe te werken aan het opbouwen van gezonde en bevredigende relaties.

Lees verder

23 maart 2017

Aanbod Workshops voor vrijwilligers door Verder

Regelmatig organiseert Verder, het Leidse netwerk voor vrijwillige inzet, verschillende bijeenkomsten, trainingen en workshops voor vrijwilligers. Hieronder een overzicht van het actuele aanbod van maart en vooraankondigingen voor eind maart en april.

Lees verder

23 maart 2017

Start gespreksgroep Op eigen benen

Als je te maken hebt met een psychische aandoening, psychosociale problemen of een verslaving, kan (weer) zelfstandig wonen een behoorlijke uitdaging zijn. Om mensen hierbij te kunnen ondersteunen start Stichting ZON vanaf donderdag 6 april 2017 in samenwerking met Stichting de Binnenvest de gespreksgroep ‘Op eigen benen’.

Lees verder

5 maart 2017

Zaterdag 11 maart NLdoet bij Vrij Groen

Vrij Groen heeft een tijdelijk onderdak op Kunstweide Ommennabij op de grens van Leiden en Wassenaar. Op deze plek onderhoudt Vrij Groen een kerstboomasiel en een opslag van honderden opgepotte planten. Op zaterdag 11 maart willen we een flinke stap zetten in de verdere inrichting van onze logeerlocatie. Zin om mee te helpen? Meld je dan aan via de NLdoet-site en maken we er een gezellige dag van. 

Lees verder

5 maart 2017

Diner met ontmoeting

Leer je Landgenoten kennen organiseert op donderdagavond 9 maart in Resto van Harte in Leiden een ontmoetingsdiner gericht op mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden. Iedereen die interesse heeft en open staat voor een bijzondere ontmoeting en het ontdekken van nieuwe perspectieven is van harte welkom.

Lees verder

5 maart 2017

Vertellen of verzwijgen

Op psychische aandoeningen rust helaas nog altijd een stigma. Wat vertel je anderen erover, en hoe? Hoe breng je het ter sprake op de werkplek. Wat zijn de voordelen van het bespreekbaar maken van psychische klachten en aandoeningen en wat de nadelen. Op maandagavond 20 maart organiseert GGz Voorlichting hierover een bijeenkomst in Restaurant de Vrienden te Alphen.

Lees verder

23 februari 2017

Verwonder-wandelingen door Leiden Noord

Tuinvereniging Ons Buiten heeft een boekje gemaakt met een wandelkaart met drie korte wandelingen en informatie over diverse locaties waarlangs de wandelingen voeren, zoals onder andere het Theehuis Noord. De wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers.

Lees verder

18 februari 2017

Vrijwilligers gezocht voor ontmoetingsruimte Endegeest

Op donderdag 2 maart organiseert ontmoetingsruimte het Kruispunt van 14.00-16.00 een Informatiemiddag. Het Kruispunt wil graag de deuren vaker openen voor cliënten van het terrein en is op zoek naar vrijwilligers om cliënten op te vangen en om activiteiten te bedenken en te organiseren.

Lees verder

12 februari 2017

Herstelbijeenkomsten rond verbinding

Een psychische aandoening, psychosociale problemen of een verslaving kan gepaard gaan met het verlies van verbinding met dat wat voor jou van belang is in het leven. Een belangrijk aspect van herstel is het (weer) maken van deze verbindingen. Bijvoorbeeld met jezelf, je kwaliteiten, vrienden, familie, werk of opleiding. Op dinsdag 7 maart en dinsdag 21 maart organiseert Stichting ZON een serie workshops over dit thema.

Lees verder

11 februari 2017

Computerinloop in Katwijk e.o.

Welzijnskwartier Katwijk organiseert wekelijks van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur waar men terecht kan met vragen over het gebruik van de computer, tablet en laptop. Ook op andere plekken in Katwijk en omliggende gemeenten organiseert Welzijnskwartier deze bijeenkomsten. De activiteit duurt twee uur en kost € 2,50 per keer, inclusief koffie. 

Lees verder

2 februari 2017

Vrijwilligers gezocht bij de Binnenvest

Stichting De Binnevest is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen met bezoekers van de dag/nachtopvang avondmaaltijden te bereiden! Meer informatie over deze vacature en ander vrijwilligerswerk bij de Binnenvest is te verkrijgen via 06 - 30 42 18 73 of i.keijser@debinnenvest.nl.

Lees verder

2 februari 2017

Repair Cafe in de Merenwijk

Zaterdagmiddag 11 februari is er weer een Repair Café in Buurtcentrum Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in de Merenwijk. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur helpen de reparatie-experts iedereen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten (geen computers), kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Rond het buurtcentrum is voldoende parkeerruimte.

Lees verder

26 januari 2017

Nieuwe beheerder Jekuntmeer.nl regio Zuid-Holland Noord

Vanaf 1 januari 2017 wordt het beheer van Jekuntmeer.nl regio Zuid-Holland Noord gecoördineerd door Maartje Boersma. Voor alle vragen over Jekuntmeer.nl, bijvoorbeeld een demonstratie over het gebruik van de site, ondersteuning bij het invoeren van de activiteiten en vragen over de helpdesk, kan contact opgenomen worden met Maartje via maartje@deomslag.nl

Lees verder

25 januari 2017

Zelfregiecentrum Leiden vaker open!

Op veler verzoek gaat het Zelfregiecentrum Leiden vaker open! Naast de vertrouwde zaterdagmiddag gaat het centrum ook op dinsdagmiddag open. Vanaf 7 februari is iedereen ook op dinsdagmiddag van harte welkom op Zaanstraat 126 voor een kop koffie en gezelligheid! We zijn open van 13:00-17:00 uur.


Lees verder

19 januari 2017

Informatieavonden over psychische aandoeningen in 2017

In 2017 worden weer diverse informatieavonden over psychische aandoeningen georganiseerd, zoals Depressie, Bipolaire Stoornis, Persoonlijkheidsproblematiek, Psychose, ADHD en Autisme. Ook zullen diverse verwante onderwerpen aan de orde komen bijvoorbeeld Seksualiteit en Psyche, Zelfbeschadigend gedrag, Dissociatie, Suïcidale gedachten, Pijn & Psyche, Bio-ritme & Psyche, Eetstoornissen en Verslaving.

Lees verder

16 januari 2017

Wildpukken met Plant-Aardig!

Op 20 mei 2017 kun je wildplukken met het Zelfregiecentrum Leiden. Ellis Grootveld van Plant-Aardig is gids bij deze wildplukwandeling in Park Cronesteijn. Er wordt verzameld bij het Zelfregiecentrum op de Zaanstraat 126. Het is handig om je fiets en een tas mee te nemen. Ellis leert ons wat we zoal kunnen plukken en eten vanuit onze nabije omgeving. Na afloop maken we iets lekkers van onze vers geplukte oogst, dit eten we samen op. Opgeven kan bij zelfregiecentrumleiden@gmail.com.

Lees verder

7 januari 2017

Op verhaal komen bij Over-Leven

Op zondag 15 januari om 14.30 uur is er weer een bijeenkomst van het Café Over-Leven in de bibliotheek in Sassenheim op Kerklaan 42. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring die steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. De toegang is gratis.

Lees verder

7 januari 2017

Omgaan met mensen met een licht verstandelijke beperking

In het vrijwilligerswerk doen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) graag mee. Niet alleen als deelnemer aan activiteiten maar ook voor het doen van vrijwilligerswerk. Op woensdagavond 15 februari 2017 organiseert Welzijnskwartier Vrijwilligers- informatiepunt Katwijk een voorlichtingsbijeenkomst over omgaan met vrijwilligers met een licht verstandelijke beperking.

Lees verder

4 januari 2017

EpiCentrum zoekt vrijwilligers voor taalles of maatschappelijke orientatie

Het EpiCentrum in de Merenwijk is op zoek naar vrijwilligers die deelnemers van het centrum willen stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Men is op zoek naar mensen die het leuk vinden Nederlandse taalles en/of maatschappijoriëntatie te geven, in groepen of individueel.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support