In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

25 december 2016

Verder: Oriëntatie op vrijwilligerswerk

Het netwerk Verder biedt mogelijkheden om te ontdekken, ontwikkelen en ontmoeten omdat je vrijwillige inzet wordt gewaardeerd. Daarom wordt een breed aanbod ingezet door vrijwilligers en door organisaties! Zoals de workshop `Oriëntatie op vrijwilligerswerk` op vrijdag 10 februari van 13.30 -15.30 uur. In deze workshop ga je in kaart brengen welke kwaliteiten je hebt en graag in wilt zetten bij je vrijwilligerswerk. Dit zijn kwaliteiten die je hebt ontwikkeld of die je nog graag verder zou willen ontwikkelen.

Lees verder

8 december 2016

De feestdagen… leuk of lastig?

Op 20 december van 11.00 tot 13.00 organiseert Stichting ZON de workshop `De feestdagen… leuk of lastig?` Voor sommige mensen zijn de feestdagen niet alleen maar feest. Thema’s zoals bijvoorbeeld eenzaamheid, contact met familie, de focus op eten en drinken en hoge verwachtingen kunnen in deze periode van het jaar extra confronterend zijn.

Lees verder

8 december 2016

Leiden krijgt fietsmaatjes

In Leiden en Leiderdorp komen vanaf het voorjaar fietsmaatjes beschikbaar. De fietsmaatjes richten zich op ouderen en mensen met een chronische ziekte die in een sociaal isolement zijn terecht gekomen. Gasten en vrijwilligers kunnen zich nu al aanmelden.

Lees verder

4 december 2016

Winterfair op Hoeve Cronesteijn

Hoeve Cronesteijn biedt vrijdag 9 december van 17:00 to 21:00 uur een winterfair met ruim twintig kramen met (zelfgemaakte) producten, workshop kerststukje maken, ezels, schapen, diverse muzikale optredens en een wintersfeer. Hoeve Cronesteijn is te vinden op Cronesteyn 1 in Leiden.

Lees verder

1 december 2016

Papier en Geld in Zicht

Onlangs startte het project `Papier en Geld in Zicht`. Het Sociaal Wijkteam de Mors houdt elke donderdag van 15:00-16:30 uur een spreekuur in Buurtcentrum Morschwijck met het doel mensen te helpen met het betalen van rekeningen en op orde brengen van schulden. Alle inwoners van Leiden zijn welkom en deelname is gratis.

Lees verder

30 oktober 2016

Workshops rond het thema zingeving

Op dinsdag 22 november en dinsdag 6 december organiseert ZON een serie workshops over het thema Zingeving. Deze workshops zijn onderdeel van het aanbod op gebied van herstel en worden gegeven door Katja Beerman, consulent van het Netwerk Levensvragen Leiden, in samenwerking met ervaringsdeskundigen Monique Moes en Frouke Lampe. De workshops vinden op beide dagen plaats van 11.00 uur tot 13.00 uur op Hooigracht 12-14 te Leiden.

Lees verder

24 oktober 2016

Activiteitenmarkt bij De Binnenvest

Op donderdagmiddag 3 november laat de Binnenvest zien wat zij te bieden heeft op de activiteitenmarkt. Vrijwilligers en cliënten promoten tijdens deze middag diverse groepsactiviteiten als het Formulierenloket en de Tuingroep. De middag vindt plaats op Morspad 1-6 (achter Parkeergarage Morspoort). Lees hier een uitgebreid interview over de activiteiten en over de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij de Binnenvest of bel voor meer informatie naar Inge Keijser 06-30421873.

Lees verder

5 oktober 2016

Bijeenkomst Doorbreek mijn isolement in Buurtkamer de Smeltkroes

Voor mensen met psychische problematiek is het dikwijls moeilijk om na een periode van behandelingen of opnames weer een stap te zetten om mee te doen aan het gewone leven met regulier (vrijwilligers)werk en zinvolle dagbesteding. Het is niet makkelijk om open te zijn over psychische problematiek en daardoor is de neiging om sociale activiteiten te vermijden dikwijls groot.

Lees verder

5 oktober 2016

Winterwandelingen Wandel- en fietsgroep Libertas weer van start

In het kader van de Beweegweek van 15 tot 23 oktober organiseert Wandel- en fietsgroep Libertas een wandeling op zaterdag 22 oktober. Er wordt een wandeling gemaakt  van ongeveer 10 kilometer door park Cronesteyn en een aantal andere parken in de buurt.

Lees verder

29 september 2016

Cafe Over-Leven

Een initiatiefgroep van zes ervaren vrijwilligers is in samenwerking met Welzijn Teylingen gestart met het derde seizoen Rouw- en Verliescafé `Over-Leven`. Het Café `Over-Leven` is een ontmoetingsplek waar ruimte is voor verlieservaringen en rouw. 

Lees verder

19 september 2016

ZON en de Binnenvest geven bijeenkomst over stigmatisering

Als je verslavingsproblemen hebt, een psychische aandoening of maatschappelijke problemen, kan je te maken krijgen met harde oordelen en afwijzing op basis van deze (psychische) problemen en de situatie waarin je terecht bent gekomen. Je kan deze harde oordelen ook over jezelf hebben en je schamen vanwege je problemen. ZON en de Binnenvest organiseren een bijeenkomst over dit thema.

Lees verder

18 september 2016

GGz Lotgenotencafe van start

Vanaf medio september opent het Lotgenotencafé elke donderdagmiddag van 13.00-16.00 uur haar deuren op Hooigracht 12-14. Het café is bedoeld voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een psychische aandoening, psychosociale problemen of een verslaving. Bezoekers kunnen in een ongedwongen, open sfeer ervaringen uitwisselen, elkaar ondersteunen en werken aan hun eigen herstel.

Lees verder

18 september 2016

Wandelen in Cronesteyn met wandelgroep Inloophuis

Met lotgenoten bewegen in het groen terwijl je de seizoenen aan je voorbij ziet trekken? Sluit je dan aan bij de wandelgroep van het Inloophuis Psychiatrie. Iedere eerste donderdagmiddag van de maand wordt er een uurtje gewandeld in park Cronesteyn, samen met bezoekers van het Inloophuis en andere belangstellenden.

Lees verder

15 september 2016

Burendag 2016 - een overzicht van de activiteiten

In het weekend van Burendag 2016 (23, 24 en 25 september) zijn er op diverse plekken in Leiden ontmoetingen rond koffie, koken en kunst. Van een barbecue bij Movens in Buurtcentrum de Kooi, diverse exposities, een instuif met speciale bakkunsten in het Inloophuis Psychiatrie tot een Kunstroutewandeling met Stichting ZON. Vanaf deze plek is de flyer te downloaden met een overzicht van alle activiteiten. Iedereen is van harte welkom!

Lees verder

2 september 2016

Barbecue bij Movens in Buurtcentrum de Kooi

Op vrijdag 23 september organiseert Dagactiviteitencentrum Movens van 16.00-20.00 uur in Buurtcentrum de Kooi een barbecue-instuif. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te eten. Neem zelf een stukje vlees, vis of groente en iets te drinken mee; Movens zorgt voor barbecues en muziek!

Lees verder

2 september 2016

Kunstroutewandeling op zondag 25 september

In het weekend van Burendag en Kunstroute Leiden organiseert Stichting ZON  op zondag 25 september om 13.00 uur een lunch op Hooigracht 12-14 met aansluitend een Kunstroutewandeling. De wandeling zal voeren langs diverse exposities van kunstenaars die deelnemen aan Kunstroute Leiden. Frouke Lampe van Stichting ZON: “Wij organiseren deze wandeling omdat het vaak makkelijker voor mensen is om gezamenlijk iets te ondernemen dan alleen.”

Lees verder

1 september 2016

Expositie door bewoners Diamantlaan

In het weekend van Burendag en Kunstroute Leiden is er op zaterdag 24 september een expositie op de Diamantlaan 258. Er zijn deze dag schilderijen te bezichtigen die gemaakt zijn door de bewoners. De schilderijen worden te koop aangeboden en de opbrengst wordt gebruikt voor een goed doel.

Lees verder

26 augustus 2016

Koffie, koken en kunst

Op zaterdagmiddag 24 september is er Burendag in het Inloophuis Psychiatrie. Iedereen is welkom om binnen te lopen en te genieten van o.a. de bakkunsten van studentes van Minerva, een foto-expositie met het thema ‘Je leven als inspiratiebron’ en een presentatie van columns. Buren en anderen die eens een kijkje willen nemen in het Inloophuis worden van harte uitgenodigd om langs te komen op Hooigracht 12-14.

Lees verder

18 augustus 2016

Catena biedt duurzaam feest

De eerste editie van Catena’s duurzame festival BASIL zal dit jaar op 3 september gehouden worden in het Ankerpark in Leiden! BASIL staat in het teken van muziek, gezelligheid en duurzaamheid. Het doel is om op een positieve en leuke manier meer bewustwording in Leiden voor duurzaamheid te creëren. Op het programma staan sprekers, workshops en bands!

Lees verder

18 augustus 2016

Spreekuur Borderline

Zal ik ooit weer kunnen werken? Hoe kan ik als partner het beste omgaan met de buien van mijn geliefde? Waarom beschadigt mijn kind zichzelf telkens? Wat is schema therapie eigenlijk? Mensen met een Borderline persoonlijkheidsstoornis of hun naasten zitten soms met dit soort vragen. U kunt hiermee terecht bij ons Borderline spreekuur. Een ervaringsdeskundige die precies weet waar u tegenaan loopt biedt een luisterend oor en desgewenst advies.

Lees verder

15 augustus 2016

Orientatie op vrijwilligerswerk bij VIP Katwijk

Op woensdag 12 oktober 2016 organiseert Vrijwilligers Informatiepunt Katwijk een bijeenkomst over vrijwilligerswerk. Tijdens deze bijeenkomst komt aan de orde wat vrijwilligerswerk is, waarom mensen vrijwilligerswerk doen, wat het op kan leveren en welke mogelijkheden er zijn.

Lees verder

11 augustus 2016

digitale vriendschapsbank brengt mensen in contact met elkaar

Digitale community’s zijn er volop. Op Facebook kun je allerlei groepen vinden, waar mensen online contact hebben. Marjanne van den Oever combineert social media met direct menselijk contact: De Facebookgroep `Aangenaam` is speciaal voor vriendschap en gezelligheid. De groep heeft ruim 1500 leden.

Lees verder

10 augustus 2016

Laagdrempelige tafeltennisgroep in Katwijk

Naar aanleiding van een verzoek vanuit het Welzijnskwartier om activiteiten te organiseren in de Nationale Sportweek (17-25 september), gericht op mensen met een aandoening of beperking kwam bij tefeltennisvereniging Rijnsoever het idee om wekelijks een tweede groep G-sport, namelijk voor mensen met een psychische beperking, te organiseren.

Lees verder

21 juli 2016

Zomeractiviteiten Libertas Leiden

In de maanden juli en augustus organiseert Libertas Leiden activiteiten in de Leidse buurtcentra. Op donderdag 11 augustus is er van 11.00 – 14.00 uur een fietstocht Stad in beweging. Vertrekpunt: zeezijde van het station. Aanmelden kan via stevenshof@libertasleiden.nl, tel.: 071-5312651. De kosten zijn € 3,50 p.p., inclusief een kop koffie. Op maandag 15 augustus wordt in het Gebouw een Surinaamse maaltijd gekookt. Kosten: € 6,50 (kaarten zijn te koop tot 8 augustus). Download hier de gehele lijst met een greep uit de zomeractiviteiten van 2016.

Lees verder

10 juli 2016

Schrijfclub De Pen is op zoek naar een vrijwilliger

Schrijfclub De Pen, één van de activiteiten van Stichting de Binnenvest, is op zoek naar een vrijwilliger om de deelnemers te begeleiden bij de creatieve uitingen. Neem om meer over de Schrijfclub en het werk te horen contact op met Inge Keijser via i.keijser@debinnenvest.nl of 06-304 218 73. Lees ook een column over deze activiteit, die eerder op Jekuntmeer.nl verscheen.

Lees verder

7 juli 2016

Wat is herstel... en wat betekent het voor jou?

Op donderdag 14 juli organiseert Stichting ZON de bijeenkomst ‘Wat is herstel... en wat betekent het voor jou?’ Deze bijeenkomst is voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een psychische aandoening, psychosociale problemen of verslavingsproblematiek. Naast het delen van informatie en ervaringen over herstel wil ZON graag specifieke behoeften rond dit thema inventariseren, zodat in het cursusaanbod daarop aangesloten kan worden.

Lees verder

30 juni 2016

Noordzee Zomer Festival

Van 4 t/m 13 augustus 2016 vindt het Noordzee Zomer Festival weer plaats op het op het strand in Katwijk. Er zijn onder andere clinics te volgen en straatbands te zien. Kijk hier voor het totale programma.


Lees verder

30 juni 2016

Key- Support: Ondersteuning aan huis is de sleutel

Key-Support is een nieuwe vorm van ondersteuning in Leiden voor iedereen die door De Binnenvest, Rosa Manus of Kwadraad is begeleid om zijn leven weer op orde te krijgen. Nadat de crisisopvang en de hulpverlening hun werk hebben gedaan is het een hele uitdaging om op eigen kracht verder te gaan! Om er zeker van te zijn dat dit gaat lukken kan een vrijwilliger van Key Support hierbij helpen.

Lees verder

30 juni 2016

Start cursus ervaringsdeskundigheid in september

Wanneer je cliënt bent (geweest) van de GGZ sta je voor de taak je leven weer vorm en inhoud te geven. Herstel is vaak een weg van vallen en opstaan. Gedurende dit herstelproces leer je wat wel en niet werkt en wat je op verschillende momenten nodig hebt. Vanaf 15 september 2016 organiseert het GGz Informatiepunt Holland Rijnland de Cursus Ervaringsdeskundigheid, waarin je leert deze persoonlijke kennis in te zetten om anderen te ondersteunen in hun weg naar herstel.

Lees verder

23 juni 2016

Test voor het herkennen van zelfstigma

Om zelfstigma beter te herkennen is er nu een zelftest beschikbaar. Bijna de helft van de mensen met een psychische aandoening lijdt onder zelfstigma. Men denkt bijvoorbeeld dat de aandoening voor een groot deel aan henzelf ligt en maakt zich de harde oordelen en vooroordelen die er heersen rond psychische aandoeningen en de gevolgen ervan eigen. Het kan ertoe leiden dat mensen geen hulp zoeken of zich sociaal en maatschappelijk terugtrekken. De test is ontwikkeld door Samen Sterk zonder Stigma in samenwerking met de Toolbox Zelfstigma van Stichting ZON en RIBW Brabant.

Lees verder

19 juni 2016

Training Weerbaarheid

In het dagelijkse leven worden we regelmatig geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag. Eigenlijk zijn we constant bezig onze grenzen aan te geven. In deze training ervaar je wat dit met je doet, en geven we je handvatten om hiermee om te gaan.

Lees verder

9 juni 2016

Voedselbank zoekt intake-vrijwilliger

Op korte termijn zoekt de Voedselbank wegens vertrek van één van de intakers een nieuwe collega-intaker. Het intaketeam bestaat momenteel uit drie intakers. De werkzaamheden worden verricht op iedere donderdag, de uitdeeldag van de Voedselbank.

Lees verder

2 juni 2016

Training rond het thema zelfstigmatisering

Op de woensdagen 22 en 29 juni en dinsdag 5 juli 2016 organiseert Stichting ZON van 11:00 uur tot 13:00 uur een serie van drie bijeenkomsten voor professionals met ervaringskennis en ggz-ervaringsdeskundigen die hun expertise willen doorontwikkelen rond het thema zelfstigmatisering. Zelfstigmatisering uit zich onder andere in jezelf naar beneden halen, overmatig zelfverwijt en sociale terugtrekking vanwege schaamte en angst voor afwijzing. 

Lees verder

2 juni 2016

Zie je (mij) wel

Theaterwerplaats Smit maakt en organiseert voorstellingen die raken en tot nadenken zetten, met als doel begrip en (h)erkenning. De voorstelling `Zie je (mij) wel` vertelt het verhaal van Youri. Tot voor kort een hardwerkende jongeman die na zijn baan, ook zijn spullen en zijn huis kwijtraakt. De regie van zijn leven komt in handen van instanties en de problemen stapelen zich op. ‘Mensen gaan op een bepaalde manier naar je kijken. Men ziet niet meer welke potentie je hebt.’

Lees verder

26 mei 2016

Jeugddorp zoekt nog steeds vrijwilligers

Van 25 juli tot en met 5 augustus zijn de deuren van het Magisch Jeugddorp in Leiden weer geopend. Voor de komende editie is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Zowel voor het begeleiden van de kinderen en het beheren van materialen als voor zaken in aanloop naar het Jeugddorp zoals promotie, sponsoring en het maken van de aankleding van het terrein.

Lees verder

24 mei 2016

Routewijzer naar werk

Veel mensen met psychische problemen en aandoeningen willen graag (weer) aan het werk. Maar het vinden van werk blijkt vaak moeilijk. Om die reden werd door het Verwey-Jonker Instituut een website ontwikkeld: Routewijzernaarwerk.nl. De site geeft antwoord op vragen als: “Welke ondersteuning kan ik krijgen bij het vinden van een baan?”, “Welke vragen krijg ik van de gemeente?” en “Hoe doen anderen het?”

Lees verder

18 mei 2016

Nieuw gezicht voor Inloophuis Psychiatrie

Het Inloophuis Psychiatrie heeft een nieuw gezicht: vanaf half april is Ariëtte van Hespen de beheerder van het Inloophuishuis Psychiatrie. Klik hier voor het interview waarin zij wordt voorgesteld en dat gepubliceerd werd in Kopstukken, de nieuwsbrief van het GGz Informatiepunt en het Inloophuis.

Lees verder

18 mei 2016

Sociale teams van start in Voorhout en Warmond

Vanaf mei 2016 zijn in Warmond en Voorhout de sociale (wijk)teams van start gaan; het betreft een pilot waarin medewerkers van Welzijn Teylingen, Activite, MEE, Kwadraad, ISD Bollenstreek, Buurtzorg en Marente met elkaar samenwerken in één team. 

Lees verder

4 mei 2016

Bijeenkomst in Buurt Ontmoetingsplek Haagwegkwartier

Voor mensen met psychische aandoeningen is het dikwijls moeilijk om na een periode van behandelingen of opnames weer een stap te zetten om mee te doen aan het gewone leven met regulier (vrijwilligers)werk en zinvolle dagbesteding.

Lees verder

4 mei 2016

Prentenboek rond thema`s psychiatrie

Stichting ZON ondersteunt de uitgave van het prentenboek  ZEBRA. De eerste oplage van het boek is mogelijk gemaakt met subsidie van Samen Sterk zonder Stigma. De kunstenares Arlette Einhorn heeft het boek gemaakt op basis van haar eigen ervaringen.  Zij is moeder van twee kinderen en heeft zelf een bipolaire aandoening. Door dit boek onder de aandacht te brengen bij ouders en bij professionals werkzaam in (onder andere) GGZ, Jeugdzorg, CJG, GGD, Kinderopvang en het Basisonderwijs willen wij een handvat bieden om thema’s als verdriet, somberheid, vriendschap en mogen zijn wie je bent bespreekbaar te maken met kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar.

Lees verder

10 april 2016

Nog een paar plekken vrij bij de ezelwandeling op 25 juni

In de maanden januari tot juni organiseert het Zelfregiecentrum Leiden in Katwijk wandelingen met ezels. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de wandeling van 25 juni. Wil je ook mee op deze ezelwandeling kom je dan inschrijven op de Zaanstraat 126 in Leiden bij huis van de buurt Matilo. Dit kan op elke zaterdag van 13.00-17.00 uur. 

Bron: Zelfregiecentrum Leiden

Lees verder

10 april 2016

Lenteactiviteiten: Koe Alert en Polderdag 2016

Iedere lente staan de koeien weer te popelen, als ze na een winter binnen zitten de uitgestrekte weide weer in mogen. De dames doen dingen die je niet zou verwachten van een anders zo rustig dier. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes, ze lijken wel gek te worden van blijdschap! En jij kan erbij zijn, met Koe Alert.

Lees verder

7 april 2016

Kunst uit Eigen Stal

Op zondag 17 april zijn er overal in de Merenwijk optredens, exposities, demonstraties en workshops. Zo’n 150 deelnemers organiseren 70 verschillende activiteiten op 33 locaties. Maak kennis met de culturele, creatieve én culinaire talenten in de wijk. Van 10:00-17:00 uur is er een gevarieerd en multicultureel programma met 70 activiteiten die zich afspelen in huiskamers, parkjes, tuinen en de Zijlpont.

Lees verder

7 april 2016

Repair Café in Merenwijk

Zaterdagmiddag 9 april is het Repair Café te gast in Buurtcentrum Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in de Merenwijk. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur helpen de reparatie-experts iedereen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten (geen computers), kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lees verder

7 april 2016

Eenmalige uitkering chronisch zieken

Het College van B&W heeft de gemeenteraad voorgesteld om Leidenaren die chronisch ziek of gehandicapt zijn, éénmalig financieel tegemoet te komen. Het gaat om inwoners wier inkomen niet hoger is dan 150 procent van het sociaal minimum en die in 2016 óf gebruik maken van een Wmo-voorziening óf thuiswonend zijn én een indicatie hebben voor langdurige zorg of wijkverpleging.

Lees verder

24 maart 2016

Fietsseizoen Wandel- en Fietsgroep van start op 5 april

Op dinsdag 5 april gaat het fietsseizoen 2016 van de wandel- en fietsgroep van Libertas van start. Er wordt opgestapt bij buurtcentrum Het Gebouw op het Arubapad 2. De fietstocht gaat deze keer naar het Groene Hart. Voor de tocht daarna staat de Bollenstreek op het programma. Lees hier het verslag van de laatste wandeling van het wandelseizoen. Meer informatie is te verkrijgen bij rienrijk@gmail.com.

Lees verder

24 maart 2016

Pasen vieren met het straatpastoraat

Op Eerste Paasdag, zondag 27 maart wordt in de Bakkerij op de Oude Rijn 44b Pasen gevierd. Iedereen is van harte welkom om te komen genieten van koffie, paaseieren, een koortje en elkaars gezelschap. De middag begint om 15:00 uur.

Lees verder

24 maart 2016

De Groene (Beurs)Vloer

Op 31 maart is er de Groene (beurs)Vloer in de Stochemhoeve, waar groeninitiatieven handelen in menskracht, middelen, materialen en kennis. iDOE geeft het jaar 2016 PODIUM aan Groen door onder andere netwerkbijeenkomsten, trainingen, workshops & activiteiten voor groenvrijwilligers en het versterken van wijkgerichte netwerken rondom groen. 

Lees verder

19 maart 2016

Cabaretvoorstelling over Psychiatrie

Psychiater Bram Bakker is vorig jaar de planken op gegaan met de cabaretvoor-stelling ‘Geen Paniek’. Hij deed dat in een duovoorstelling met oud-cliënt en cabaretier Marjolein van Kooten, maakster van het theaterprogramma ‘Schijtluis’. De voorstelling gaat over dwangneuroses, verslaving en andere psychische problemen. Bakkers eigen behandelmethodes en ervaringen met cliënten vormden daarbij de inspiratiebron.

Lees verder

17 maart 2016

Paasbrunch in het Inloophuis op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag maandag 28 maart is er in het Inloophuis op Hooigracht 12-14 een Paasbrunch. De brunch start om 12:00 uur. Wil je meedoen geef je dan op bij de bar of meld je aan via 071-5141808.
Kosten € 2,-

Bron: www.inloophuis-psychiatrie.nl

Lees verder

17 maart 2016

Ervaringsdeskundig - en nu?

Op donderdag 7 april 2016 organiseert de Centrale Cliëntenraad van GGZ Rivierduinen een symposium met als titel: Ervaringsdeskundig – en nu? Vragen die centraal staan zijn: Hoe kan ervaringsdeskundigheid optimaal ingezet worden ter bevordering van het herstel van de cliënt, tegen welke praktische problemen lopen we aan en hoe kunnen we dat verbeteren?

Lees verder

11 maart 2016

Buurtkamer de Smeltkroes Stevenshof is verhuisd

Buurtkamer de Smeltkroes in de Stevenshof is verhuisd van het Carry van Bruggenpad naar de Trix Terwindstraat 4. De Smeltkroes is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners, waar mensen van alle leeftijden iedere doordeweekse ochtend welkom zijn voor een praatje en gezelligheid. Lees meer over deze buurtkamer op de site van de Smeltkroes.

Lees verder

11 maart 2016

Kom langs bij de zorgboerderij

Tijdens de week van Zorg en Welzijn van ma 14 t/m za 19 maart 2016 houden zes zorgboerderijen van Stichting Zorgboeren Zuid-Holland een open dag. De week wordt elk jaar georganiseerd zodat mensen kunnen kennismaken met zorg en welzijn in al haar facetten. Onder andere zorgboerderij Sparnaaij op de Voorweg 28 in Hazerswoude-Dorp is op zaterdag 19 maart van 10.00-12.30 uur geopend.

Lees verder

10 maart 2016

Paasbrunch in huis van de buurt Morschwijk

Op tweede Paasdag van 12:00 tot 14:00 uur organiseren Libertas en Rivierduinen een Paasbrunch in buurtcentrum Morschwijk. Buurtbewoners zijn van harte welkom om aan te schuiven en elkaar te leren kennen.  

Lees verder

10 maart 2016

Wijkbijeenkomst met diner in Stevenshof

In samenwerking met Resto van Harte organiseert het Sociaal Wijkteam Stevenshof 11 maart a.s. een wijkbijeenkomst onder het genot van een driegangenmenu. Tijdens het diner kunnen wijkbewoners met elkaar kennismaken. Tot 10 maart a.s. kan men zich inschrijven via swtstevenshof@leiden.nl of (071)616 4909.

Lees verder

25 februari 2016

Workshop Dress for Success

Maak kennis met Dress for Success en maak kennis met jezelf! Ervaar hoe kleding het verschil kan maken. Ontdek je sterke kanten en hoe je deze aan iedereen kunt laten zien. Een middag waarin je eens goed in de spiegel kijkt en je jezelf leert kennen. Wat kleding al niet kan doen voor jou!  Een gezellige middag, en je hoort nog eens wat…

Lees verder

18 februari 2016

Vrijwilligers gezocht voor NLdoet klussen

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zover. Dan steekt heel Nederland de handen uit de mouwen tijdens de veertiende editie van NLdoet. Ook in Leiden zijn veel handen nodig. Daar zijn 46 klussen te doen. Het Oranje Fonds roept iedereen op om zicht in te zetten voor sociale organisaties.

Lees verder

18 februari 2016

Zuydtwijck zoekt vrijwilligers

Verpleeg- en behandelcentrum Topaz Zuydtwijck zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met de ouderenzorg. Het gaat met name om vrijwilligers die activiteiten doen met dementerende ouderen (psychogeriatrie) en cliënten met een niet aangeboren lichamelijke beperking of aandoening (somatiek). Wij zoeken onder andere huiskamervrijwilligers die onze cliënten een gezellige dag willen bezorgen.

Lees verder

15 februari 2016

Fotografiecursus ‘Jouw leven als inspiratiebron’

Op 31 maart start bij Stichting ZON de Fotografiecursus ‘Jouw leven als inspiratiebron’. In deze cursus gaan deelnemers via fotografie hun eigen verhaal in beeld brengen. Dit kunnen ervaringen, gebeurtenissen en/of emoties uit het verleden zijn, maar ook het leven van nu of toekomstige dromen en verlangens.

Lees verder

14 februari 2016

Inloopspreekuur vrijwilligerswerk Teylingen

Donderdag 18 februari houdt Welzijn Teylingen het maandelijkse inloopspreekuur over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Van 19:00 tot 20:00 uur kan men binnenlopen in de Bibliotheek van Sassenheim aan de Kerklaan 42. Twee medewerkers van Welzijn Teylingen zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Lees verder

10 februari 2016

Workshop kunstkaarten maken

Op vrijdag 18 maart organiseren Stichting ZON en Movens in het kader van het programma tHuis een workshop Kunstkaarten maken met behulp van de linosnedetechniek. De workshop is gratis toegankelijk en heeft als thema Lente, nieuw leven! Kunstenares Arlette van Ipenburg-Einhorn leert je hoe je met de linosnede-techniek je eigen, unieke kunstkaart maakt.

Lees verder

7 februari 2016

Buurtkamer Smeltkroes in Stevenshof krijgt eigen fietstaxi

Buurtkamer de Smeltkroes in de Stevenshof gaat een elektrische fietstaxi aanschaffen. De fiets wordt betaald van de gift van 4000 euro die ze van het Oranje Fonds kreeg. De buurtkamer wil met de fietstaxi mensen ophalen die niet meer zelfstandig naar de Smeltkroes kunnen.

Lees verder

7 februari 2016

Cursus Kijk op Mogelijkheden in Katwijk

De cursus Kijk op Mogelijkheden is een cursus van zeven bijeenkomsten voor mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk maar die hierbij nog een extra steuntje in de rug nodig hebben. In deze cursus kunnen de deelnemers zich oriënteren op de mogelijkheden in het vrijwilligerswerk en hun eigen kracht en talent ontdekken. Tijdens de cursus wordt er toegewerkt naar een passende vrijwilligerswerkplek. Voorafgaand aan de cursus worden de deelnemers uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Lees verder

7 februari 2016

Bijeenkomst psychische aandoeningen en werk

Het Platform Samen Werken organiseert op dinsdag 16 februari van 17.00 tot 21.15 uur in Galerie Café Leidse Lente te Leiden een inspiratiebijeenkomst ‘Gezonde Arbeid & Geest 071’. Deze inspiratiebijeenkomst is bedoeld om het gesprek op gang te brengen tussen alle betrokkenen bij arbeidsparticipatie en ideeën te genereren om de toegang tot de arbeidsmarkt voor mensen met psychische aandoeningen te verbeteren.

Lees verder

4 februari 2016

Bureau Informele Zorg wordt Eva

Per 1 januari is Bureau Informele Zorg van ActiVite verdergegaan als onafhankelijk expertisecentrum. Het bureau kreeg een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam: Eva. Eva ondersteunt mensen met een hulpvraag, mantelzorgers, zorgvrijwilligers en beroepskrachten.

Lees verder

4 februari 2016

Kostenloos bewegen in Leiden

In maart gaan er weer nieuwe beweeggroepen van start. Speciaal voor mensen die het moeilijk vinden om meer te gaan bewegen en/of leven van een beperkt budget. Het beweegprogramma `Lekker in je lijf` biedt laagdrempelige beweging.

Lees verder

24 januari 2016

Voorstelling `Je mag me zeker niet`

In februari speelt theaterwerkplaats SMIT op drie verschillende plaatsen in Leiden een voorstelling. De voorstelling vertelt het verhaal van Grietje. Ze heeft aanleg voor borderline en door de problemen in haar jeugd heeft deze persoonlijkheidsstoornis zich ontwikkeld. Lastig voor haar omgeving, maar misschien nog wel lastiger voor haarzelf. Haar broer Hans neemt haar na een moeilijke periode mee op vakantie. Maar of ze er ook van opknapt...?

Lees verder

16 januari 2016

Vrijwilligerscollege: Oriëntatie op vrijwilligerswerk

Ontdek jouw mogelijkheden van vrijwilliger worden en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Vrijwilliger worden? Maar weet je nog niet goed wat je daarmee kan en wat voor mogelijkheden er zijn? Neem dan een eerste stap en meld je aan voor deze workshop op donderdag 4 februari van 13.30 tot 16.00 uur. In deze workshop ga je in kaart brengen welke kwaliteiten je hebt en graag in wilt zetten bij je vrijwilligerswerk. Dit zijn kwaliteiten die je hebt ontwikkeld of die je nog graag verder zou willen ontwikkelen.

Lees verder

15 januari 2016

Informatiepunt in Zeeheldenbuurt

Sinds begin dit jaar kunnen bewoners uit de Zeeheldenbuurt bij het Infopunt De Ruijter (De Ruijterstraat 29) terecht voor een praatje en informatie over zorg, inkomen en andere gemeentelijke informatie. Kerntaak is koppeling van vraag en aanbod voor eenvoudige hulpvragen in en om huis. Infopunt De Ruijter zal op dinsdag- en woensdagochtend geopend zijn en zit in het pand waar ook het kantoor van de Gemiva-SVG Groep is gevestigd.

Lees verder

7 januari 2016

Bijeenkomsten van GGz Voorlichting

GGz Voorlichting verzorgt het komende jaar in de regio’s Leiden, de Rijnstreek en Duin en Bollen weer voorlichtingsavonden over uiteenlopende psychische klachten. De bijeenkomsten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over data en thema`s: Leiden, Duin & Bollen, Rijnstreek.

Bron: Kopstukken

Lees verder

7 januari 2016

Wandeling op 13 januari

Op dinsdag 12 januari 2016 wordt er weer een wandeling georganiseerd door fiets- en wandelgroep Libertas. Er wordt gestart om 09:50 uur in de hal van het Centraal Station te Leiden (stadszijde) en de wandeling zal ongeveer 10 kilometer zijn en plaatsvinden in Leiden en Oegstgeest. Vooraf aanmelden is niet nodig, kom naar het CS trek een paar goede wandelschoenen aan en wandel gezellig mee. Rust en koffie (voor eigen kosten) is geregeld. En deelname is gratis! Meer informatie over de fiets- en wandelgroep is te verkrijgen bij rienrijk@gmail.com.

Lees verder

7 januari 2016

Cursussen VKC De Spiegeling

Medewerkers van VKC De Spiegeling staan weer klaar om leuke, leerzame en gezellige cursussen en activiteiten te organiseren! Er zijn taalcursurssen, je kunte leren naaien en verstellen of schilderen en tekenen. Op de site van VKC is het hele aanbod te vinden.

Lees verder

2 januari 2016

Nieuw adres Sociaal Wijkteam Binnenstad

Het Sociaal Wijkteam Binnenstad is verhuisd. Het nieuwe bezoekadres is De Pancrat, Middelstegracht 85 in Leiden. Het spreekuur is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 09:00-11:00 uur en op donderdag van 13:00-15:00 uur. Meer informatie over het sociaal wijkteam is te vinden op www.leiden.nl/sociaalwijkteam.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support