In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

19 november 2015

iDOE opent nieuwe Open Contactpunten

Het contactpunt voor vrijwillige inzet iDOE heeft nieuwe Open Contactpunten in de wijken geopend, waar mensen die interesse hebben om zich vrijwillig in te zetten welkom zijn. In de bibliotheek, Nieuwstraat 4, was altijd al een Contactpunt. Nu zijn er drie wijkcontactpunten bijgekomen.

Lees verder

5 november 2015

Kindpakket minimabeleid

Met een inkomen op bijstandsniveau schieten sport en maatschappelijke activiteiten er vaak bij in. Zeker als er ook nog kosten voor kinderen bijkomen. In het kader van het minimabeleid (inkomen tot 120% van de bijstandsnorm) kunnen inwoners een bijdrage krijgen voor verschillende kosten die nodig zijn bij deelname aan sport, cultuur en educatie. Heeft u kinderen? Maak dan gebruik van het Kindpakket. Kijk voor meer informatie op www.leiden.nl/minimabeleid.


Lees verder

29 oktober 2015

Computerles in Slaaghwijk

In EpiCentrum Slaaghwijk kunnen mensen hun kwaliteiten ontdekken en - verder - ontwikkelen. Iedere maandag en woensdag kunnen deelnemers van 09:00 tot 11:30 uur meedoen met een computercursus. Onder begeleiding van een vrijwilliger kan men oefenen met computervaardigheden.

Lees verder

18 oktober 2015

Leidsch Trefpunt geopend

Onlangs opende het Leidsch Trefpunt zijn deuren op de nieuwe locatie aan de Willem Barentszstraat. Het Leidsch Trefpunt is een inititatief van de Stichting Leiden Helpt, die als doel heeft om mensen te helpen die moeten rondkomen van een klein budget. Mensen kunnen bij het Leidsch Trefpunt kleding, speelgoed en deskundig advies krijgen en bovendien kan er ook een kop koffie worden gedronken.

Lees verder

8 oktober 2015

Computercafé in buurtcentrum Matilo

Wil je leren hoe je een formulier invult via internet? Of hoe je een e-mail opstelt en verzendt? Vrijwilligers in buurtcentrum Matilo helpen je graag op weg met vragen over computer en internet. Er is veel persoonlijke aandacht en je kunt zelf aan de slag.

Lees verder

17 september 2015

Burendag 26 september: Officiële opening Theehuis Tuin van Noord

Op zaterdag 26 september om 13:30 uur vindt de officiële opening plaats van Theehuis Noord. Het theehuis is een aantal maanden geleden van start gegaan en het is de bedoeling dat deze plek in de buurt als trefpunt gaat functioneren. Het theehuis is op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 9.00 uur en 17.00 uur.

Lees verder

12 september 2015

tHuis: activiteiten in Leiden op Burendag 26 september 2015

Onder de overkoepelende naam tHuis  worden op Burendag, zaterdag 26 september op verschillende locaties in Leiden ontmoetingen georganiseerd of onder de aandacht gebracht. De deelnemende organisaties hopen dat mensen in contact komen met elkaar en plezierige activiteiten met elkaar ondernemen. U bent van harte welkom om binnen te lopen, de activiteiten zijn vrij en gratis toegankelijk. tHuis is een gezamenlijk initiatief van Libertas Leiden, Movens, Stichting ZON, Rivierduinen, GGD HM, GGz Informatiepunt Holland Rijnland en Inloophuis Psychiatrie.

Lees verder

6 september 2015

Burendag: High Tea in Inloophuis

Op 26 september is het Burendag. De medewerkers en vrijwilligers van GGz Informatiepunt, Inloophuis Psychiatrie en ZON nodigen buurtbewoners, winkeliers en andere belangstellenden uit voor een High Tea. Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom!

Lees verder

27 augustus 2015

Sportcurssen voor volwassenen

Het team Sport van de gemeente Leiden organiseert in samenwerking met een groot aantal verenigingen en sportaanbieders uit Leiden of de directe regio kennismakingscursussen. Deze cursussen kenmerken zich door veelal eenvoudige oefeningen, aanwijzingen en technische verbeteringen waardoor u een bepaalde tak van sport beter leert kennen.

Lees verder

22 augustus 2015

Informatiebijeenkomst maatjesproject Stichting Vitalis

Op donderdag 27 augustus wordt in EpiCentrum Slaaghwijk een informatiebijeenkomst  georganiseerd over het maatjesproject van Stichting Vitalis. Vitalis is een organisatie die vrijwilligers koppelt aan kinderen (5 t/m 18 jaar) die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Vitalis bestaat al 37 jaar in Den Haag en is nu groeiende in de randgemeenten zoals Rijswijk, Voorburg-Leidschendam, Wassenaar en Delft. Vitalis is sinds begin 2015 ook in Leiden actief.

Lees verder

20 augustus 2015

Formulierenspreekuur

Het GGz Informatiepunt Holland Rijnland houdt op dinsdag en donderdag tussen 10:00-14:00 uur een formulierenspreekuur voor (ex-)cliënten vande GGZ. Heb je moeite met het invullen van formulieren? Maaak dan een afspraak. Alle formulieren kunnen worden ingevuld, behalve aangifte inkomstenbelasting.

Lees verder

20 augustus 2015

Nieuwe website: We helpen

Onlangs werd de website We Helpen gelanceerd in Katwijk. Via deze website kunnen mensen hulpvragen plaatsen. Andere mensen kunnen hierop hun hulp weer aanbieden. De website is te bekijken via http://wehelpen.nl/gemeentekatwijk.

Lees verder

13 augustus 2015

Vertrouwenspersoon Zorg, Werk & Inkomen en Jeugd

De gemeente Leiden heeft onlangs onafhankelijke vertrouwenspersonen beschikbaar gesteld. Hier kun je terecht wanneer je als burger vastloopt met kwesties rond zorg, werk & inkomen. De vertrouwenspersonen hebben vanaf nu elke maandag van 13.00 – 15.00 uur in de Bakkerij aan de Oude Rijn 44b/c in Leiden een inloopspreekuur. Zij zijn werkzaam vanuit een landelijke organisatie, het AKJ. De vertrouwenspersonen zijn dus onafhankelijk van de gemeente of andere Leidse instanties.

Lees verder

5 augustus 2015

Vormt je aandoening jou of vorm jij jezelf hiermee?

Hoe sta jij tegenover je eigen aandoening? Is het een eigenschap die jou uniek maakt of zeg je ook wel eens dat je je aandoening bent? Dat je een autist of een adhd’er bént. Of dat je zegt: "ik ben een borderliner", in plaats van "ik heb borderline?"  Voor mij geldt dat ik liever zeg dat ik een aandoening heb dan dat ik er eentje ben. Toch betrap ik mezelf wel eens op het tegendeel. Herkenbaar? 

Lees verder

27 juli 2015

Activiteiten tijdens zomervakantie in Naturalis

In de zomervakantie, tot en met 23 augustus, organiseert Naturalis aan de Darwinweg 2 activiteiten voor jong en oud. Kom met vondsten uit de natuur naar het spreekuur. Deskundigen van Naturalis brengen schelpen, botten, stenen en fossielen op naam en beantwoorden vragen. Woensdag 12 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.

Lees verder

28 juni 2015

Programma zomerfestival Libertas

Op vele plaatsen in de stad is het boekje van Het Zomerfestival voor ouderen weer verkrijgbaar. Dit jaar wordt dit festival voor de tiende keer georganiseerd en alweer voor de derde keer door Libertas Leiden, BplusC en Radius. Ook leveren vele andere organisaties en groepen een bijdrage aan het programma. Het programma begint zondag 12 juli met één van de rondleidingen die Museum De Lakenhal deze zomer organiseert en eindigt op vrijdag 21 augustus met een eindfeest in BplusC-locatie het Leidse Volkshuis.

Lees verder

18 juni 2015

Theehuis Tuin van Noord gaat open

Het nieuwe theehuis in de Tuin van Noord gaat volgende week open. De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 26 september. Het theehuis zal op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend zijn van 9.00 uur en 17.00 uur. Het is de bedoeling dat het theehuis in de buurt als trefpunt zal gaan functioneren.

Lees verder

18 juni 2015

Fietstocht op 30 juni

Op dinsdag 30 juni gaat de wandel- en fietsgroep van Libertas weer een zomerse fietstocht maken. Er wordt gestart vanaf buurtcentrum Het Gebouw op het Arubapad 2. De fietstocht gaat deze keer naar het Groene Hart. Lees hier het verslag van de fietstocht van 16 juni. Meer informatie is te verkrijgen bij rienrijk@gmail.com.

Lees verder

28 mei 2015

Nieuwe beheerder Jekuntmeer.nl Zuid-Holland Noord

De website Jekuntmeer.nl regio Zuid-Holland Noord heeft een nieuwe beheerder. En deze beheerder stelt zich graag aan u voor: "Mijn naam is Femke Kokke, ik ben 33 jaar oud en moeder van drie kinderen. Sinds 2003 ben ik werkzaam in de jeugdzorg waar ik veel ervaring heb opgedaan met kinderen en jongeren met diverse problematiek.

Lees verder

21 mei 2015

Dress for Success Leiden nu zelfstandig

Dress for Success Leiden is een organisatie die mensen met een kleine portemonnee tijdelijk helpt aan nette kleding voor een sollicitatiegesprek. Op die manier maakt men meer kans op een baan omdat zeker bij een sollicitatie geldt dat de eerste indruk belangrijk is. Sinds maart van dit jaar is Dress for Success Leiden een zelfstandige stichting. Voorheen viel de Leidse vestiging onder een Rotterdams bestuur. Door lokaal te werken hoopt Dress for Success meer te kunnen bereiken.

Lees verder

7 mei 2015

Herstelwerk en Ervaringsdeskundigheid bij De Binnenvest

Hoe bereidt De Binnenvest zich voor op de veranderingen in de langdurende zorg? Onlangs is in het vaktijdschrift Participatie en Herstel een artikel gepubliceerd over de invoering van de krachtgerichte methodiek Herstelwerk en de inzet van ervaringsdeskundigheid bij De Binnenvest, en over de ervaringen en knelpunten daarbij tot nu toe. Lees hier het artikel.

Bron: www.debinnenvest.nl

Lees verder

7 mei 2015

Nieuwe beleidsregels Inkomensondersteuning Participatiewet

De nieuwe beleidsregels Inkomensondersteuning Participatiewet van de gemeente Leiden zijn vastgesteld. Personen met een minimuminkomen kunnen bijzondere bijstand aanvragen voor bijzondere kosten, die niet elders vergoed kunnen worden.

Lees verder

7 mei 2015

Informatiepunt voor aanvragen bijzondere bijstand Voorschoten

Voorschotenaren kunnen voor het aanvragen van bijzondere bijstand nu ook terecht bij het informatiepunt Welzijn, Werk en Zorg. Hiervoor heeft de gemeente om de twee weken op woensdagmiddag een speciaal spreekuur geopend.

Lees verder

6 mei 2015

iDOE opent nieuw contactpunt

Vanaf dinsdag 21 april is het nieuwe contactpunt van iDOE op de Boshuizerlaan 5, te Leiden (eerste verdieping) geopend. Voortaan kun je hier iedere dinsdag tussen 9.00 en 13.00 uur terecht voor bemiddeling bij vrijwillige inzet. Naast dit contactpunt kun je ook iedere maandag en woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur langskomen op de Nieuwstraat 4 (in de bibliotheek).

Lees verder

25 april 2015

Thema Landelijke dag Depressievereniging: Depressie en Werk

Na het succes van vorig jaar, organiseert de Depressie Vereniging op zaterdag 6 juni 2015 haar tweede landelijke dag. Dit jaar is het thema Depressie en Werk(loosheid). De dag biedt een gevarieerde mix aan plenaire sprekers, workshops en een kleine informatiemarkt. Er is de mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten, kennis op te doen over recente onderzoeken op het gebied van depressie en werk en deel te nemen aan inspirerende workshops. Het programma is via deze link te lezen.

Lees verder

17 april 2015

Na Stadslab Leiden nu ook Leidse wijklabs

Stadslab Leiden gaat het netwerk verfijnen. De komende periode komen er in steeds meer delen van de stad ook labs op wijkniveau. Deze wijklabs bestaan uit bewoners en ondernemers uit een wijk en moeten – net als bij het Stadslab – onbenutte kwaliteiten van mensen in de wijk gaan benutten. Tuinstad-Staalwijk krijgt de primeur: op 8 mei is de kickoff-bijeenkomst bij de fysiotherapeut aan de Herenstraat 39.

Lees verder

17 april 2015

Wijkcentrum Dichtbij zoekt vrijwilligers

Wijkservicecentrum Dichtbij in Lisse is ontstaan op gezamenlijk initiatief van de zorgorganisaties Het Raamwerk, Rustoord, Gemiva-SVG Groep en de Gemeente Lisse. Het uitgangspunt van het wijkcentrum is participeren en waar mogelijk meedoen in de samenleving. Vanuit dit centrum worden eenvoudige werkzaamheden georganiseerd die worden uitgevoerd door mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking (deelnemers).

Lees verder

9 april 2015

Bijeenkomsten GGz Voorlichting

In april organiseert GGz Voorlichting de volgende themabijeenkomsten: Thema avond Mentaal Vitaal op 20 april in Alphen a/d Rijn; Open Spreekuur Psychische Klachten op 20 april in Lisse. Belangstellenden zijn van harte welkom (één van de) avonden bij te wonen!

Bron: GGz Voorlichting

Lees verder

5 april 2015

Ondersteuning en training bij voorbereiden gesprekken Wmo-begeleiding

Vanaf begin dit jaar is de AWBZ-begeleiding vanuit het Rijk overgedragen aan de gemeenten. Het recht op deze vorm van zorg en ondersteuning is hiermee komen te vervallen; het is een voorziening geworden. Mensen die al AWBZ-begeleiding hebben (en een indicatie die loopt tot na 2015) krijgen een uitnodiging van het sociaal wijkteam. Stichting ZON en GGz Informatiepunt Holland Rijnland bieden aan mensen met psychische klachten en aandoeningen ondersteuning bij deze zogenoemde keukentafelgesprekken. Speciale aandacht is er ook voor PGB-houders (psychiatrische grondslag).

Lees verder

26 maart 2015

Gemeente biedt stageplaatsen aan voor jongeren

De gemeente gaat voor stage- en werkervaringsplekken zorgen voor jongeren, om de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Daartoe sluit het op 31 maart het Werkakkoord Jongeren af. “Voor hoger opgeleiden die na afstuderen niet meteen een baan kunnen vinden, maar ook voor MBO-studenten en VMBO’ers gaan we plekken aanbieden”, zegt Damen. “Van stedelijk beheer tot beleidsadviseur, er zijn ontzettend veel mogelijkheden.”

Lees verder

14 maart 2015

Lopen tegen racisme: de Freedom Walk

Het Levenbeschouwelijk Platform Leiden, een vertegenwoordiging van Leidse gemeenschappen van uiteenlopende geloofsovertuigingen, roept iedereen op deel te nemen aan de Freedom Walk op zaterdag 21 maart. Deze wandeling door de Leidse binnenstad vindt plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Lees verder

14 maart 2015

Handen gezocht voor meewerken aan kunstwerk

Ter gelegenheid van het 440-jarig bestaan van de Universiteit Leiden in 2015 organiseert Museum De Lakenhal de tentoonstelling Global Imaginations (27 juni t/m 4 oktober 2015) in samenwerking met Universiteit Leiden, Nationaal Museum van Wereldculturen en LeidenGlobal. Voor die tentoonstelling bouwt de Lakenhal onder andere aan het werk Plastic Bags van Pascale Tayou.

Lees verder

8 maart 2015

Actie ‘Schizofrenie bestaat niet!’

Onder leiding van psychiater Jim van Os is een nieuwe actie tegen de diagnose schizofrenie gestart. Van Os wil de komende vijf jaar samen met ervaringsdeskundigen en andere partijen zowel de term schizofrenie uitbannen als de klassieke behandeling van alle klachten die nu onder deze noemer vallen. De actie gaat gepaard met een informatieve en heldere website www.schizofreniebestaatniet.nl.

Lees verder

8 maart 2015

De zorg verandert: ervaringsverhalen

De Volkskrant publiceerde een reeks verhalen over de ervaringen van mensen die te maken hebben met de veranderende zorg. De site heeft een navigatiesysteem waardoorde informatie zowel op hoofdlijnen als verdiepend kan worden gevonden. Zo zijn er dialogen tussen zorgverleners en hun patiënten te vinden, krijgt u extra achtergrondinformatie of de cijfers achter de gezondheidszorg. Kijk op volkskrant.nl/zorg.

Lees verder

8 maart 2015

Boek: ‘Onbeperkt’

De zwaargehandicapte Leidse Abrahams Britt schreef samen met ghostwriter Paul Dirkse een boek over haar leven. Met name over alles wat ze ondanks haar beperkingen wél kan. De eerste twee exemplaren van Britt’s boek, dat de titel Onbeperkt meekreeg, overhandigde ze gisteren aan wethouder Roos van Gelderen en aan directeur Marjolein Bolhuis van Spieren voor Spieren. Die laatste stichting krijgt een deel van de opbrengst van het boek.

Lees verder

6 maart 2015

Uit de kast komen tijdens `Morgen zeg ik het…`

Jongeren twijfelen vaak in het geheim aan hun geaardheid voordat ze uit de kast durven komen. Want hoe zal je omgeving reageren? En stel dat het toch niet waar is? Bovendien gebruiken veel jongeren `homo` als scheldwoord, terwijl ze `sukkel` bedoelen. Dat maakt het voor twijfelende jongeren extra moeilijk. De korte voorstelling `Morgen zeg ik het…` gaat over groepsdruk, twijfel, (zelf)haat en acceptatie.

Lees verder

5 maart 2015

Inloopactiviteiten in buurtcentrum Op Eigen Wieken

Sinds kort worden er inloopactiviteiten in buurthuis Op Eigen Wieken georganiseerd (Merenwijk). Elke maandagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur kan men terecht om creatief bezig te zijn, elke donderdagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur worden er spellen gespeeld.

Lees verder

28 februari 2015

Steunpunt Mantelzorg KRV organiseert informatieavond Mantelzorg en werk

Dinsdag 10 maart a.s. van 19.30 tot 21.30 uur  organiseert het Steunpunt Mantelzorg KRV, onderdeel van het Welzijnskwartier, een informatieavond voor de werkende mantelzorgers. De bijeenkomst vindt plaats in de Voorhof te Rijnsburg. De zaal is open vanaf 19.15 uur.

Lees verder

28 februari 2015

Thema-avond Amnesty: Dakloos in Leiden

In de serie ‘Movies that Matter’ vertoont Amnesty International de film ‘The Shelter’ in combinatie met een avond over internationale bed, bad en brood-problematiek. De documentaire wordt maandag 2 maart om 20.00 uur vertoond in Theater ins Blau. Na afloop is er een gesprek met de nachtportier van de Leidse nachtopvang ‘Nieuwe Energie’ en Pim Fischer van Fischer Advocaten.

Lees verder

19 februari 2015

Welzijn Teylingen opent de `Mantelzorghuiskamer` - opening 3 maart

Uit een enquête die gehouden is op de Dag van de Mantelzorg, is gebleken dat er onder de mantelzorgers behoefte is aan ontmoeting, lotgenotencontact, informatie en themabijeenkomsten. Samen met de veranderingen in de zorg per 1 januari jongstleden bracht dit Mantelzorgsteunpunt Welzijn Teylingen op het idee om een Mantelzorghuiskamer op te starten waarin dit alles in samengebracht wordt.

Lees verder

19 februari 2015

Nieuwe voorlichter GGz Informatiepunt Holland Rijnland

Vanaf februari 2015 heeft het GGz Informatiepunt een nieuwe voorlichter, Katrien van Meel. Zij was voorheen werkzaam als universitair docent psychologie. In de Kopstukken stelt zij zichzelf voor.

Lees verder

19 februari 2015

Informatieavond over psychose

Op maandag 2 maart vindt een informatieavond over psychose plaats in de Vredeskerk in Leiden. Elk jaar ontstaat bij 1 op de 10.000 inwoners van Nederland in de leeftijd van 15 tot 45 jaar een eerste psychose. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. De gevolgen strekken ver, zeker als de psychose niet snel onderkend en behandeld wordt. Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkenen zelf maar zeker ook voor de omgeving.

Lees verder

16 februari 2015

Cursus "Kijk op Mogelijkheden" voor mensen uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg

Deze cursus is bedoeld voor mensen die gebaat zijn bij extra voorbereiding en ondersteuning bij het vinden van vrijwilligerswerk of mensen die belemmeringen ondervinden bij het behouden van een leuke en passende plek in het vrijwilligerswerk. De cursus is speciaal voor mensen die niet in trajectbegeleiding zijn. De focus ligt op herstel, eigen kracht en talent.

Lees verder

11 februari 2015

Buurtontmoetingsplek Leiden Zuid-West

In de BOP (Buurtontmoetingsplek) in Leiden Zuidwest, een bewonersinitiatief door en voor de wijk, kunnen buurtbewoners vijf ochtenden per week een kop koffie of thee komen drinken en staan vrijwilligers klaar voor een praatje. Ook worden er door bewoners van de wijk activiteiten georganiseerd zoals een kookgroep en gitaarles en is er informatie verkrijgbaar over andere activiteiten in Zuidwest. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van internet wanneer men thuis geen computer heeft.

Lees verder

5 februari 2015

Weggeefwinkel Oegstgeest bestaat een jaar

Zaterdag 14 februari bestaat de weggeefwinkel voor (ex)ggz-cliënten met een krappe beurs één jaar. Iedere eerste en derde zaterdag van de maand opent een vaste kern van vrijwilligers de deuren van het “Kruispunt”, de kapel op terrein Oegstgeest. De kapel is dan omgetoverd tot een gezellige kledingwinkel, waar bezoekers altijd wel iets van hun gading vinden (en tot hun verbazing gratis mogen meenemen).

Lees verder

5 februari 2015

Cursus Ontspanning door Inspanning

Deze cursus is bedoeld voor vrouwen die last hebben van lichamelijke klachten waarvoor de huisarts geen oorzaak kan vinden, vrouwen die zorgen ervaren of heimwee hebben naar het thuisland en/of gevoelens van eenzaamheid of angst hebben. Sombere gevoelens die moeilijk bespreekbaar zijn met anderen. De cursus is bedoeld voor vrouwen van alle nationaliteiten. Het is wel noodzakelijk dat u de Nederlandse taal enigszins begrijpt en dat u zichzelf in het Nederlands verstaanbaar kan maken. Als u zich hierin herkent dan kunt u meedoen.

Lees verder

2 februari 2015

Dj’s 2=1 presenteren: ‘Lost in Music’

In buurtcentrum Matilo van Libertas wordt elke tweede zaterdag van de maand een dansavond voor 30-plussers georganiseerd. Disco, Soul, Funk, New Wave, een snufje Rock en de leukste hits van nu, vormen het recept voor deze swingavonden. Zaterdag 14 februari is iedereen van harte welkom!

Lees verder

1 februari 2015

Telefonische hulpdienst Sensoor op zoek naar vrijwilligers

Telefonische Hulpdienst Sensoor is op zoek naar vrijwilligers. Op woensdag 18 februari wordt er voor belangstellenden een vrijblijvende informatieavond georganiseerd in De Bakkerij aan de Oude Rijn 44 b/c in Leiden. Tijdens de informatieavond zal worden ingegaan op de inhoud van het werk en de nodige training. 

Lees verder

1 februari 2015

Uitbreiding mogelijkheden voor inspraak burgers

Op 1 april doet de nieuwe vergaderwijze van de Noordwijkse gemeenteraad zijn intrede als de raad in haar vergadering van 28 februari akkoord gaat met de wijziging. Met de aanpassing moet het mogelijk worden om de burgers op een betere wijze en in een eerder stadium te betrekken bij de politieke besluitvorming*. De wijziging moet zorgen voor meer debat in de raad. Alles past in het streven om meer invulling te geven aan de "Doe mee politiek".

Lees verder

28 januari 2015

Gratis moestuin in 2015: introductie-bijeenkomst

Ook dit jaar kun je als vrijwilliger weer gratis deelnemen in de gemeenschappelijke tuin van Vrij Groen. Wie meewerkt in de tuin, deelt mee in de oogst. Elke woensdag- en zaterdagmiddag verzorgen we de groentetuin, maar het is ook mogelijk minder vaak komen. Op zaterdag 7 februari om 14 uur, organiseert Vrij Groen een introductie-bijeenkomst.

Lees verder

28 januari 2015

Open Podium in Leiden-Noord

Zaterdag 7 februari om 20.00 uur organiseert het Muziekcentrum Leiden-Noord in Buurtcentrum De Kooi, Driftstraat 49 weer een Open Podium. De toegang is gratis. De spits wordt afgebeten door het Wereldmuziekorkest Leiden-Noord, het eigen orkest van het Muziekcentrum met muziek uit alle windstreken zoals China, Japan, Soedan, Oost-Europa, Ierland, en Turkije.

Lees verder

22 januari 2015

Workshop Omgaan met Conflicten

Het Vrijwilligerscollege biedt vrijwilligers in Leiden de mogelijkheid om te ontdekken, te ontwikkelen en te ontmoeten. Hiertoe heeft het college een breed aanbod beschikbaar dat geheel vrijwillig ingezet wordt door mensen met diverse expertise. Op vrijdag 13 februari is dat de workshop Omgaan met Conflicten.

Lees verder

15 januari 2015

Informatieavond over psychose

Als u te maken krijgt met een psychose is dat een ingrijpende ervaring. Elk jaar ontstaat bij 1 op de 10.000 inwoners van Nederland in de leeftijd van 15 tot 45 jaar een eerste psychose. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. De gevolgen strekken ver, zowel voor degene met een psychose als voor zijn of haar omgeving. GGZ Haagstreek/Zoetermeer organiseren op dinsdag 27 januari 2015 in Leidschendam een voorlichtingsbijeenkomst.

Lees verder

15 januari 2015

Wandelgroep Libertas op 27 januari

Op dinsdag 27 januari 2015 organiseert de wandel- en fietsgroep van Libertas weer een wandeling met als startpunt Hal Centraal Station stadszijde. De groep verzamelt om 9:50 uur en vertrekt om 10:00 uur. Er wordt ongeveer tien kilometer gewandeld. Op 27 januari gaan we Leiden Zuid West en Stevensof verkennen.

Lees verder

10 januari 2015

Wandelen met Wandelgroep Libertas

Op dinsdag 13 januari 2015 organiseert de wandel- en fietsgroep van Libertas weer een wandeling met als startpunt Hal Centraal Station stadszijde. De groep verzamelt om 9:50 uur en vertrekt om 10:00 uur. We lopen ongeveer tien kilometer. De wandeling loopt via Bos van Bosman naar Kasteel Endegeest, een stukje Ogestgeest, de Leidse Hout, Park Oud Poelgeest naar de Leidse Heemtuin.

Lees verder

8 januari 2015

Repair Café in activiteitencentrum Gading

Op woensdagmiddag 21 januari staan de vrijwilligers van het Repair Café weer klaar om kapotte spullen te repareren. Iedereen is welkom met alledaags goed dat stuk is of niet goed meer werkt: elektrische apparaten, meubeltjes, speelgoed, fietsen, kleding, servies et cetera. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad en repareren het gratis. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig.

Lees verder

8 januari 2015

Ver van Daan

De vader van Roderik is manisch depressief. Hij liet het gezin achter met grote schulden toen Roderik 9 jaar was. Roderik wil weten wat er is gebeurd en spoort zijn vader op. Kijk hier de indringende documentaire via de volgende link NCRV Document.

Bron: www.npo.nl

Lees verder

8 januari 2015

Bijeenkomst over vrijwilligers met een `beperking`

Mensen met een beperking en organisaties die met vrijwilligers werken hebben elkaar veel te bieden. Organisaties zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers en mensen met een beperking hebben, net als iedereen, talenten en kwaliteiten die prima ingezet kunnen worden. Voor iemand met een beperking biedt vrijwilligerswerk daarnaast de mogelijkheid om mee te doen in de samenleving, informeel te leren en te oefenen met nieuwe vaardigheden. Een win-win situatie.

Lees verder

6 januari 2015

Het VIPP-project zoekt kwartiermakers

Het VIPP-project, vrijwillige initiatieven voor mensen met psychische problematiek, kan voor veel mensen een goede stap zijn. Daarom is het belangrijk dat er een heleboel mensen en organisaties bekend worden met het VIPP-project. Hiervoor is promotie en voorlichting nodig. Vandaar dat wij op zoek zijn naar vrijwilligers die willen meewerken als Kwartiermaker in het VIPP-project.

Lees verder

1 januari 2015

Dj’s 2=1 presenteren: ‘Lost in Music’

In buurtcentrum Matilo van Libertas wordt elke tweede zaterdag van de maand een dansavond voor 30-plussers georganiseerd. Disco, Soul, Funk, New Wave, een snufje Rock en de leukste hits van nu, vormen het recept voor deze swingavonden. Zaterdag 10 januari is iedereen van harte welkom!

Lees verder

1 januari 2015

Repair Café in Buurtcentrum de Kooi

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze op zaterdag 10 januari in het Repair Café.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support