In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

21 augustus 2014

HEE-cafe van start in het Inloophuis

GGZ Leiden organiseert vanaf 3 september een café waar lotgenoten elkaar kunnen vinden met als gemeenschappelijke noemer dat ze allen bezig zijn met werken aan Herstel, Empowerment en/of Ervaringsdeskundigheid.

Lees verder

17 juli 2014

Bijstandsgerechten: recepten voor een klein budget

Op de site bijstandsgerechten.nl zijn recepten en tips en adviezen te vinden voor gezonde voeding die te bereiden is met een klein budget. De site is een initiatief van Merlien Welzijn. Zij groeide op in een éénoudergezin dat rond kwam van een bijstandsuitkering. 

Lees verder

21 juni 2014

Schrijfclub

Deze zomer start de Binnenvest met een nieuwe activiteit: ‘Schrijfclub’. Deelnemers aan deze activiteit krijgen de gelegenheid te werken aan een eigen tekst en worden begeleid in het ontwikkelen van schrijfvaardigheden. Ieder kan in een eigen tempo werken aan een tekst.

Lees verder

15 juni 2014

Voedselbank zoekt vrijwilligers

Doordat er steeds meer ritten gemaakt moeten worden om voedsel op te halen, heeft de Voedselbank Leiden meer chauffers nodig. Daarnaast beschikt men binnenkort over een nieuwe behuizing met meer mogelijkheden voor gekoelde en diepvriesproducten waardoor het aantal ritten ook verder zal toenemen.

Lees verder

5 juni 2014

Nieuwe website voor Stichting Present

De nieuwe website van Stichting Present Leiden is in de lucht! Vanuit Present Nederland is er heel hard gewerkt aan de nieuwe basis voor deze site, waar we heel blij mee zijn! Nu er meer ruimte en mogelijkheden zijn voor nieuwsberichten, foto’s en sociale media hopen we je via deze site helemaal op de hoogte te kunnen houden van wat Present in Leiden doet en hoe jij kunt bijdragen aan de beweging. Opmerkingen of ideeën? Stuur ons gerust een berichtje via de tab ‘Contact’.

Bron: http://stichtingpresent.nl/leiden

Lees verder

5 juni 2014

Kennis, humor en emotie: lifestylemagazine Suzan!i

Het doel van het ADHD lifestylemagazine Suzan!i is om mensen te informeren over het onderwerp ADHD op een manier die aanspreekt, maar ook op een manier die het onderwerp recht doet. De drie pijlers van het magazine zijn kennis, humor en emotie. Het magazine is daarom integer en veelzijdig, maar tegelijkertijd ook anders en een tikkeltje eigenwijs.

Lees verder

22 mei 2014

Spreekuur over borderline

In Nederland hebben ongeveer 100.000 mensen last van een borderline persoonlijkheidsstoornis. Dit kan moeilijk zijn voor de cliënt zelf, maar ook voor de omgeving. Daarom is GGz informatiepunt Holland Rijnland gestart met het Spreekuur Borderline. Het spreekuur is bedoeld voor cliënten, naasten, professionals, scholieren en studenten.

Lees verder

26 april 2014

Lezing over herstel in het adhd-café

Op donderdag 1 mei is het thema van het adhd-café te Alphen a/d Rijn ‘Herstel en Zelfregulatie’. Lector Jaap van der Stel, senior-onderzoeker in de psychiatrie en sinds 2009 werkzaam bij Hogeschool Leiden zal spreken over dit thema.

Lees verder

27 maart 2014

Sport en cultuur voor iedereen mogelijk met regeling

Begin dit jaar is in de gemeente Teylingen de Sport- en cultuurregeling in werking getreden. Deze regeling heeft als doel ervoor te zorgen dat alle inwoners van de gemeente Teylingen kunnen deelnemen aan sport en cultuur binnen en buiten Teylingen. Wie niet mee kan doen, moet worden geholpen, aldus de gemeente.

Lees verder

17 maart 2014

Samenwerking voor leer-/werkplekken in de zorg

Zorginstellingen in de regio Holland Rijnland hebben samen met ROC Mondriaan, de gemeenten Leiden en Alphen en het UWV de handen ineen geslagen voor banen in de Zorg. Op maandag 10 maart tekenden de deelnemende partijen een gezamenlijke convenant, waarbij de ambitie is uitgesproken om twee maal per jaar werkzoekenden de kans te bieden op een opleiding en een baan in de zorgsector.

Lees verder

16 februari 2014

VluchtelingenWerk Duin- en Bollenstreek zoekt vrijwilligers

Door een toename van het aantal vluchtelingen is er bij de afdelingen van VluchtelingenWerk in de Duin- en Bollenstreek een gebrek aan vrijwilligers ontstaan.

Lees verder

16 januari 2014

Fotogroep zoekt vrijwilliger!

De fotogroep in Buurtcentrum Vogelvlucht is een sinds najaar 2012 een activiteit voor mensen die van fotograferen houden. Met elkaar wordt een leuk programma gemaakt waarin fotograferen, foto’s bespreken, tentoonstellingen bezoeken en verdieping in fototechnieken centraal staat.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support