In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

5 december 2013

Stigma en Werk zoekt werknemers met een psychische aandoening

Stigma en Werk, een project van Samen Sterk tegen Stigma, wil de bespreekbaarheid van psychische klachten op het werk vergroten en ondersteuning bieden aan werknemers en werkgevers die zich hiervoor inzetten. Voor dit project zoeken we mensen met een psychische aandoening die werkzaam zijn bij grote(re) bedrijven en organisaties die daar open zijn over hun aandoening.

Lees verder

3 december 2013

Over de film: “Verloren Jaren”

Bart studeert aan de filmacademie als het noodlot toeslaat. De student kampt met zijn eerste psychose, maar weigert hulp te zoeken zodat hij steeds verder aftakelt. Pas na drie jaar laat hij zich opnemen in een psychiatrische kliniek. Na zijn herstel schrijft hij een brief om zijn ervaringen met zijn familie en vrienden te delen. Gestimuleerd door zijn behandelaar, Wim Veling, besluit hij de brief te verfilmen. Bas Labruyère, de maker van de film, maakte het zelf mee.

Lees verder

2 november 2013

‘Sociale netwerken en Eigen Kracht’

Zorgbelang Zuid-Holland en JSO organiseren op vrijdag 22 november van 13.30 - 16.30 uur in Leiden een bijeenkomst voor en met ervaringsdeskundigen in de (openbare) geestelijke gezondheidszorg (oggz). We nodigen u nadrukkelijk en van harte uit om hier aan deel te nemen! De bijeenkomst wordt gehouden op Hooigracht 12-14.

Lees verder

15 augustus 2013

Zingeving na de pensionering

Wat doe je als je gepensioneerd bent en op zoek naar een nieuwe manier om je leven te verrijken? Dan ga je een cursus geven over precies dát thema. Vrijwilligers Nel van der Put en Lex Muskens doen dit en vrijwilligers in en om Leiden kunnen hiervan profiteren. Maandag 23 september 2013 start een cursus van 9 middagen in Leiden rond dit het thema zingeving na of zonder werk. Iedereen, ongeacht leeftijd, die werk wil maken van een zinvolle tijdbesteding is welkom.

Lees verder

15 augustus 2013

Marktplaats voor vinden van hulp

WeHelpen is opgezet als een marktplaats met functies voor het vinden en verbinden, organiseren en delen van hulp. Via de site WeHelpen kunt u zelf de hulp rondom een persoon (uzelf of een ander) gemakkelijk organiseren.

Lees verder

8 augustus 2013

Vrijwilligers gezocht voor dierenweide in Stevenshof

Martine van Schaik woont al negen jaar vlakbij de dierenweide in het Stevenspark. En in al die jaren heeft ze het nog nooit open gezien. Een gemiste kans, vindt Van Schaik die uiteindelijk contact op nam met de gemeente om te bespreken wat er mogelijk is. Doel: twee keer per week een middag open, meer dieren en beter onderhoud.

Lees verder

7 juli 2013

Officiële start Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn

Op maandag 8 juli opende wethouder Roos van Gelderen op Hogeschool Leiden officieel de Leidse Proeftuin Zorg & Welzijn. Zij zal stil staan bij het thema van het eerste programma van de proeftuin: Vitaliteit. De kennisinstellingen zoeken naar sociale innovaties voor de vergrijzende samenleving, maar ook voor de individuele ouder wordende medemens. Dat kan bijvoorbeeld gaan om nieuwe manieren om zelfredzaamheid bij ouderen te bevorderen.

Lees verder

7 juli 2013

Gezocht: vrijwilligers voor Repair Café

Welzijn Hillegom start met een Repair Café en is op zoek naar vrijwilligers. Een losse stoelpoot? Een broodrooster die niet meer werkt? Gooi het niet weg, maar repareer het in het Repair Café.

Lees verder

30 juni 2013

Unieke kano instapsteiger voor mensen met een beperking

Op zaterdag 6 juli opent Kano Rijnland om 12:00 uur  te Leiderdorp de voor Nederland unieke kano-instap-steiger voor mensen met een beperking. De steiger is de eerste in zijn soort in Nederland en voorziet in een stabiele instapmogelijkheid en te water gaan van de kano. Met deze ingebruikname wordt het voor mensen met een  beperking mogelijk om de kanosport te beoefenen.

Lees verder

14 mei 2013

Dress for Success feestelijk geopend

Donderdag 23 mei organiseert Dress for Success een feestelijke opening van haar nieuwe winkelpand in de Beatrixstraat. De winkel in Leiden is na hard werken en tweemaal verhuizen weer volop in bedrijf. Tijdens de feestelijke opening tonen de vrijwilligers hun nieuwe huisvesting, die mede mogelijk is gemaakt door woningcorporaties de Sleutels en Portaal.

Lees verder

11 mei 2013

Zondagmiddagontmoetingen Boekenzolder en Vrijplaats

De Boekenzolder organiseert in samenwerking met het Literair Café van de Vrijplaats deze zomer een serie zondagmiddagontmoetingen. Met Leidse dichters, Arabische poëzie, Russische film en voorleesverhalen voor kinderen.

Lees verder

21 maart 2013

Workshop Pittig Interviewen

Altijd al interesse gehad in journalistiek? En houd je van interviewen? Dan is het leuk om mee te doen met de workshop ‘pittig interviewen’. Journalist en schrijver Philippe Delorme geeft vanuit de eigen praktijk inzicht in interviewtechnieken en het neerzetten van een portret (human intrest). Philippe schrijft onder andere artikelen voor het Leids Nieuwsblad.

Lees verder

4 maart 2013

Voorlichting "Werkloos en depressief"

Mensen die kampen met een depressie hebben vaak een haat-liefde verhouding tot het werk. Men voelt zich schuldig dat men niet kan werken of is boos op de manier waarop werkgevers met hun ziekte omgaan. En soms is er helemaal geen werk.

Lees verder

4 maart 2013

De overgang te lijf

De cursus ‘Mag het raam open? Pfff, ik ontplof!’ werkt het thema ‘overgang’ uit. Jacqueline Zwaanswijk (kunstzinnig therapeut) ontwikkelde deze cursus speciaal voor vrouwen vlak voor, in of ná de overgang.

Lees verder

15 februari 2013

Formulierenspreekuur in GGz Informatiepunt

Het GGz Informatiepunt Holland Rijnland is gestart met een formulierenspreekuur. Op dit spreekuur kunnen mensen terecht die hulp zoeken bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag en bijstand.

Lees verder

3 februari 2013

Singelpark zoekt vrijwilliger

De Vrienden van het Singelpark zoeken een vrijwilliger, die minimaal een jaar lang databaseheerder wil worden. Daarvoor is ervaring nodig met databasebeheer en Access. We zoeken een type `pietje precies`, die het leuk vindt om de database bij te houden en selecties te maken voor bijvoorbeeld mailings. Je werkt daarin samen met andere vrijwilligers.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support