In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

28 december 2011

Sportconsulent Leiden – Leiden beweegt, beweeg mee!

Sporten en bewegen is iets dat landelijk volop in de aandacht staat. Regelmatig sporten en bewegen houdt mensen fit en is goed voor sociale contacten. Voor mensen met een beperking blijkt dat het moeilijker is hun weg te vinden naar een geschikte sport of beweegactiviteit.

Lees verder

28 november 2011

Lancering keuzehulp schizofrenie

Voor mensen met psychotische aandoeningen en hun naasten is de digitale keuzehulp schizofrenie beschikbaar. Deze helpt hen bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Een digitale keuzehulp informeert cliënten en naasten over een stoornis en helpt hen om samen met een hulpverlener tot de beste zorgkeuzes te komen. Een werkgroep met vertegenwoordigers van cliënten- en familieverenigingen en beroepsverenigingen werkte de afgelopen jaren aan de keuzehulp schizofrenie. Het Trimbos-instituut ondersteunde de werkgroep. ZonMw maakte het project financieel mogelijk.

Lees verder

21 oktober 2011

Vanaf 5 november: Kunst van mogelijkheden

De Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten (VTV) organiseert, coördineert en ondersteunt vrijetijds- en vormingsactiviteiten voor mensen met een beperking en koppelt de vraag van ouders of verzorgers aan het aanbod van vrijwilligers.

Lees verder

27 september 2011

Open spreekuur voor alle vragen over de psyche

Eén op de vier Nederlanders heeft wel eens te maken gehad met psychische klachten. Dat is niets om je voor te schamen, psychische klachten zijn net zo normaal als lichamelijke klachten. Soms kunnen de klachten zo gaan overheersen dat je er dagelijks hinder van ondervindt.

Lees verder

22 september 2011

Verhuizing Inloophuis Psychiatrie en het GGz Informatiepunt Leiden e.o.

Op maandag 26 september is het eindelijk zover: het Inloophuis Psychiatrie en het GGz Informatiepunt Leiden e.o. verhuizen van het Rapenburg naar Hooigracht 12-14. Na jaren van geruchten en plannen is de verhuizing eindelijk definitief!  

Lees verder

14 september 2011

Landelijke dag Psychische Gezondheid

Elke jaar is op 10 oktober de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan een thema binnen de psychische gezondheidszorg. Dit jaar is het thema: aandacht aan naasten van mensen met psychische problemen. Naasten zijn alle mensen die op enige manier persoonlijk betrokken zijn (of zich voelen) bij de persoon met psychische problemen.

Lees verder

9 augustus 2011

Nieuw! Kookles voor cliënten bij X-out in Noordwijkerhout

Cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek in de leeftijdscategorie 20 tot 40 jaar kunnen sinds kort kookles krijgen van activiteitenbegeleidster Loes van Duyvenvoorde in Jongerencentrum X-out in Noordwijkerhout.

Lees verder

27 juli 2011

Woningen voor gehandicapten op Kaageiland

Stichting Ons Tweede Thuis heeft het plan om op de voormalige camping op Kaageiland twee huizen te bouwen voor mensen met een verstandelijke handicap. Een derde gebouw wordt een logeerhuis voor kinderen met een ongewenste thuissituatie.

Lees verder

11 juli 2011

Site over lijf, liefde en vriendschap

Vanaf 14 juni is er een nieuwe website in de lucht over seksualiteit en liefde. Meer dan liefde is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. De site gaat over onderwerpen als lichaamsbeleving, seksualiteit, vriendschap, weerbaarheid en kinderwens.

Lees verder

7 juli 2011

Cliënten goed af op zorgboerderij

De zelfredzaamheid van cliënten die meewerken op de zorgboerderij wordt groter, zo blijkt uit onderzoek. Ook voelen mensen met een beperking zich (weer) onderdeel van de samenleving. De kwaliteiten van een zorgboerderij zouden dan ook verder ontwikkeld en meer benut moeten worden, zo concluderen onderzoekers.

Lees verder

16 juni 2011

Kinderraadsleden op bezoek bij DZB

De kindergemeenteraad van Zoeterwoude bezoekt vrijdag de catering van DZB. Beide partijen zullen samen een lunch bereiden. Verder doet de raad mee aan de rolstoelhockeytoernooi dat DZB in samenwerking met rolstoelhockey vereniging JESPA-JESSTARS organiseert.

Lees verder

15 juni 2011

Maaltijd daklozen Leiden verplaatst

Dat het dagbestedingscentrum voor dak- en thuislozen De Zaak op 1 juli dicht gaat was al een halfjaar bekend. Wie de functies van het centrum zou overnemen nog niet. Daar is nu meer duidelijkheid over. Leidse dak- en thuislozen hebben meer duidelijkheid over hun dagbesteding.

Lees verder

8 juni 2011

Oproep: 10 beste participatieprojecten

Help ons het participatiemysterie ontrafelen!

De Omslag is op zoek de tien “beste” participatieprojecten in Nederland. Projecten voor (en wellicht ook door) kwetsbare burgers waarmee of waardoor mensen weer actief deelnemen aan het maatschappelijk leven.

Denkt u dat uw project in aanmerking komt? Meld u voor 15 juli via de website van De Omslag aan en maak kans om opgenomen te worden in de "praktijkgids succesvolle participatieprojecten"!

Lees verder

8 juni 2011

Help met jouw stem de Vriendendienst aan meer bekendheid!

De Vriendendienst van de regio Leiden heeft zich aangemeld als kanshebber voor de "Meer dan Handen Awards", een nominatie waaraan diverse vrijwilligersorganisaties kunnen deelnemen binnen drie categorieën; innovatie, verbinden en competentie. Op dit moment hebben we te horen gekregen dat we inmiddels een van de 9 kanshebbers zijn in de categorie "verbinden". Maar uiteraard hopen wij uiteindelijk als grote prijswinnaar uit de bus te komen!

Lees verder

7 juni 2011

Volg ons nu ook via Twitter

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes van Jekuntmeer.nl? Twijfel niet en volg ons dan via Twitter!

Wil je meer weten over wat Twitter precies is en hoe het werkt, klik dan hier.

Lees verder

6 juni 2011

Aanbod dagbesteding bij Hondenpension Ovidefarm

Hondenpension Ovidefarm aan de Woudsedijk-Noord in Rijsaterwoude werkt sinds 1 mei samen met zorginstelling Stichting De Linde uit Haarlem. Doel van de samenwerking is het aanbieden van dagbesteding.

Stichting de Linde en de Ovidefarm zijn met elkaar in contact gekomen via een pensionhond. De Linde besteedt traditioneel veel aandacht en tijd aan het vinden en opzetten van kleinschalige dagbesteding. De Ovidefarm heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de verblijven van de honden en katten en de uitlaatvelden. Daarnaast is om de hele boerderij een geluidswal opgeworpen. De verwezenlijking van de combinatie pensionboerderij en zorgboerderij is de uiteindelijke de bekroning van een lang en weerbarstig traject met vele ambtelijke hobbels.

Lees verder

23 mei 2011

Drie jaar lang een psychose door de ogen van een ervaringsdeskundige

Wegens grote belangstelling voor de voorstelling in de week van de psychiatrie wordt op maandag 20 juni om 19.30 uur de film ‘Verloren Jaren’ nogmaals in het GGz Informatiepunt vertoond. Filmmaker en ervaringsdeskundige Bas Labruyère is wederom aanwezig bij de voorstelling en na afloop beschikbaar voor vragen en reacties.

Lees verder

9 mei 2011

NIEUWE website Jekuntmeer.nl

Het gaat goed! Zelfs zo goed, dat onze site niet meer voldeed aan de grote hoeveelheid vraag en aanbod van activiteiten op het gebied van Zorg en Welzijn. Daarom hebben we jekuntmeer.nl in een nieuw jasje gestoken.

Lees verder

2 mei 2011

Bijeenkomst over activering en toeleiding naar werk

Stichting Zon (Zorgvragers Organisatie Noord Zuid-Holland) organiseert in samenwerking met Zorgbelang Zuid-Holland en Woningcorporatie Portaal op woensdag 25 mei 2011 de bijeenkomst In(ter)Actie voor Activering.

Lees verder

5 april 2011

‘Wat nou, beperkt?’ in Hillegom

Mensen met een psychiatrische achtergrond en mensen met een verstandelijke beperking staan gedurende de hele maand april centraal in Hillegom. Er is een informatiemarkt en er zijn tal van activiteiten, voor en door de doelgroepen. Het speelt zich af in Bibliotheek Duinrand, vestiging Hillegom.

Lees verder

2 maart 2011

Vernieuwde website Geef Gehandicapten Kans

De Stichting Geef Gehandicapten Kans, die op 2 januari 1977 is opgericht, heeft sinds kort een vernieuwde en informatieve website. Iedereen met een verstandelijke beperking kan gebruik maken van het aanbod van GGK. De Stichting richtte zich van oudsher op inwoners van voorheen de gemeente Alkemade, nu onderdeel van Kaag & Braassem, maar bij voldoende plek binnen de activiteiten is iedereen uit Zuid-Holland Noord welkom!

Lees verder

31 januari 2011

Van tennis tot paardrijden: Betaalbare kennismakingscursussen voor beginners

Het Sportbedrijf van de gemeente Leiden organiseert in samenwerking met een groot aantal verenigingen en sportaanbieders een zeer divers aanbod aan kennismakingscursussen. Deze cursussen kenmerken zich door eenvoudige oefeningen, aanwijzingen en technische verbeteringen waardoor u een bepaalde tak van sport beter leert kennen.

Lees verder

31 januari 2011

Atelier voor en door cliënten verhuisd

Het Creatief Atelier is onlangs verhuisd van de vestiging Lisse van GGZ Duin- en Bollenstreek naar een prachtig nieuw onderkomen in de Volksuniversiteit aan de Vuursteeglaan 9 in Lisse. De nieuwe locatie is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeenten Hillegom en Lisse. De gemeenten subsidiëren dit project ‘van, voor en door cliënten’ tot en met 2012 elk met 3000 euro. GGZ Duin- en Bollenstreek blijft betrokken door te zorgen voor begeleiding.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support