In verband met de corona maatregelen is het in veel gevallen niet mogelijk om deel te nemen aan activiteiten.
Zoek je tips of alternatieven? Klik hier

De vindplaats voor passend werk, leren en doen. Bij jou in de buurt.

2 december 2010

Maatjes gezocht!

Wil jij op stap met iemand die dat niet alleen kan? Samen zwemmen, een spelletje doen, de stad in, een kop koffie drinken? Het kan heel simpel zijn! En je maakt er iemand echt blij mee.

Lees verder

2 december 2010

Van herstel tot volledige participatie

Donderdag 18 november jl. was er in het GGz Informatiepunt Leiden een discussieavond over ondersteuning en nazorg in de psychiatrie. De avond was mede georganiseerd door Stichting Zorgvragers Organisatie Noordelijk Zuid-Holland (ZON). Nazorg beslaat een groot gebied van vervolgbehandelingen na een intramurale opname tot ondersteuning en begeleiding bij herstelprocessen en participatie in de maatschappij.

Lees verder

2 december 2010

Beweeg Mee en maak kennis met de sportconsulent!

Sporten en bewegen is iets dat landelijk volop in de aandacht staat. Regelmatig sporten en bewegen houdt mensen fit en is goed voor de sociale contacten. Ook steeds meer mensen met een beperking hebben hier behoefte aan. In de praktijk is echter gebleken dat het voor deze mensen moeilijker is hun weg te vinden naar een geschikte sport of beweegactiviteit. Gemeente Leiden wil samen met MEE Zuid-Holland Noord en VTV regio Leiden mensen met een beperking stimuleren om meer te gaan bewegen. Hiervoor is een nieuw sportproject van start gegaan. Voor dit project is een sportconsulent aangesteld. Mensen die graag (meer) willen bewegen maar het moeilijk vinden om deze stap zelf te maken of hierbij ondersteuning willen, kunnen een beroep doen op deze sportconsulent.

Lees verder

4 november 2010

Discussieavond ondersteuning bij chronische psychiatrische problematiek

Wat is er nodig voor een goede ondersteuning bij chronische psychiatrische problematiek en na opname of behandeling?

Stichting ZON en GGz Informatiepunt Leiden organiseren op donderdag 18 november een discussieavond rondom dit thema.

Lees verder

18 oktober 2010

Fitness voor je geest: www.mentaalvitaal.nl

Op 8 oktober is de website www.mentaalvitaal.nl gelanceerd. De site is bedacht door het Trimbos en het Fonds Psychische Gezondheid en werd gelanceerd tijdens de World Mental Health Day. Op Mentaal Vitaal kunnen mensen zelf aan de slag met oefeningen die de mentale fitheid en welbevinden kunnen verbeteren. De oefeningen zijn gebaseerd op uitgangspunten uit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

Lees verder

28 september 2010

Wilt u uitgebreid kunnen zoeken?

Standaard toont jekuntmeer.nl een beperkt aantal zoekresultaten (25 projecten) als u via de beperkte zoekfunctie heeft gezocht. Ook wordt dan niet alle informatie over een project getoond.

Om toegang te krijgen tot de uitgebreide zoekfunctie heeft u een inlogcode nodig. Een inlogaccount is voor iedereen geheel gratis! Dus ga snel naar de homepage en klik op `Registreer nu!`, dit vindt u aan de rechterkant in een grijskader met de tekst `Login`.

Heeft u vragen en/of een probleem met uw aanmelding kunt u mailen naar helpdesk@regiozhn.jekuntmeer.nl.  

 

Lees verder

15 juli 2010

NIEUW: Google Maps Live

Vanaf 1 juli jl is de Google Maps functie toegevoegd aan de website http://www.jekuntmeer.nl. Deze functie geeft op een plattegrond precies aan waar u moet zijn om aan de gekozen (dag)activiteit deel te nemen.

 

Lees verder

15 juli 2010

Bezoek eens een molen!

Er zijn negen molens in Leiden, waarvan een aantal gratis geopend is voor bezoek. Bijna iedere zaterdag zijn enkele molens te bezichtigen, waaronder molen De Put (van 11.00 tot 17.00).

Lees verder

10 juni 2010

Bekijk via internet, de film Terug naar de stad (2010)

De film Terug naar de stad is een documentaire over Ronald, Lenie, Wil en Stan. Zij komen uit Alphen, maar door een psychiatrische aandoening zijn ze in een instelling in Noordwijkerhout terechtgekomen.

Lees verder

8 juni 2010

Nieuwe website www.jekuntmeer.nl

Vanaf donderdag 27 mei jl. is de nieuwe website http://www.jekuntmeer.nl/ voor de regio Zuid-Holland Noord online. De feestelijke lancering heeft plaats gevonden in het bedrijfsrestaurant van de GGD Hollands Midden in Leiden. Daarbij waren cliëntorganisaties, aanbieders van dagbesteding en verwijzers aanwezig. Jekuntmeer.nl is een website met informatie over het aanbod van projecten op het gebied van dagbesteding, re-integratie en leer-werk trajecten.

Lees verder

3 juni 2010

Tweede druk van `Gestoord`, een (strip)boek over psychiatrie

GGZ Informatiepunt Leiden e.o. presenteerde vorig jaar een stripboek waarin op een toegankelijke manier uitleg wordt gegeven over aandoeningen als eetstoornissen, autisme, psychoses en depressiviteit. Het boek was toen al snel uitverkocht, nu is de tweede druk weer verkijgbaar in de boekhandel.

Lees verder
 1. 2020
 2. 2019
 3. 2018
 4. 2017
 5. 2016
 6. 2015
 7. 2014
 8. 2013
 9. 2012
 10. 2011
 11. 2010


Heeft u zelf leuk nieuws, of een activiteit die u onder de aandacht wilt brengen, mail ons dan!

nieuwsbriefvenster sluiten

venster sluiten

hulp bij inloggen

Bent u uw wachtwoord vergeten?
Voer uw gebruikersnaam of emailadres in en klik op verstuur.

Heeft u nog geen account? Kijk dan hier voor meer informatie.

Feedback en Support